Nummers 49 en 50

foto Robert Janzen

Met twee treffers had Sam Wassenberg een wezenlijk aandeel in de 3-1 zege van UDI’19/Beter Bed op SWZ Sneek. Zijn seizoenstotaal kwam daarmee op vier. Het laatste doelpunt betekende zijn vijftigste in competitieverband in het eerste van UDI. “Ik mik dit seizoen op meer dan 15 goals. Ik wil mijn record verbreken.”

Wassenberg vond het optreden van UDI tegen de Friezen het beste tot nu toe. “Hoewel ik anders lees en hoor. Sneek kwam in de eerste helft een paar keer gevaarlijk door, omdat wij op buitenspel meenden te moeten spelen. Maar ook in die fase had UDI een overwicht, ook in  doelkansen. Na rust maakten we het karwei af, zeker nadat zij rood hadden gekregen. Die hoofdklasse C? Tja, het is vooral anders, maar niet minder. Het valt me op dat er veel afvallers uit de beloftenteams van de BVO’s spelen. Technisch goed onderlegde voetballers, die inderdaad misschien wat ervaring missen. Daarin valt voor ons mogelijk winst te halen.”

Vissers en Vissers

Met slechts vier duels op teller zijn conclusies in dit stadium aan de voorbarige kant. Toch steekt Wassenberg zijn nek uit. “Een tijdje geleden zei ik al dat de top vijf voor ons haalbaar is en daar blijf ik bij. Er zit een stijgende lijn in ons spel. En er is duidelijkheid. Drie spitsen met een aanvallende middenvelder daar kort achter voor de ondersteuning. Vissers of Vissers, ja”, refereert Wassenberg aan de huidige keuzes van coach Chris van den Dungen voor Roy Vissers met Johan Vissers als diens stand-in.

“Koploper Alcides ken ik niet, maar Be Quick is in mijn ogen de favoriet voor de titel. Een elftal met veel individuele kwaliteit, vergelijkbaar met Gemert. Voor de rest doen wij niet onder. Zondag Juliana’31 uit. Daar verloren we vorig seizoen met 4-1, dus er is nog een rekening te vereffenen.”

Be Sociable, Share!