‘Nuenen speelt ‘t spel dat ik nastreef’

foto Geert van Erven

Tot eind juni verblijft Gideon Pieschel in het kader van de samenwerking tussen RJO Willem II/RKC, ROC en Texas Dutch Lions FC in de Verenigde Staten. In Tilburg zal de aanvaller uit Veldhoven straks echter alleen als student terugkeren, want Nuenen is zijn nieuwe club. “De concurrentie is groot bij Willem II. Voor mijn ontwikkeling is het beter dat ik veel wedstrijden speel.”

Wat is je voetbalverleden?

“Ik ben begonnen bij Marvilde en vervolgens overgestapt naar de B1 van Rood Wit Veldhoven. Dat ging goed en daarna heb ik de A1 gecombineerd met het eerste elftal. Willem II/RKC benaderde me een jaar geleden voor een overgang en toen heb ik natuurlijk ja gezegd. Het is denk ik een droom voor elke jeugdspeler om in de Eredivisie voor A-Junioren te spelen. Je speelt daar tegen de beste spelers uit jouw lichting. In de tussentijd heb ik ook een aantal wedstrijden met de beloften gespeeld.”

Vanwaar dan dat vertrek?

“Ik heb zeker niet gefaald. Het is niet leuk als je hoort dat je geen kans krijgt bij de selectie van Willem II. In overleg hebben we daarom besloten dat het beter was om elders te voetballen. Nuenen vind ik een geweldig alternatief. Ik denk dat Nuenen het spelletje speelt zoals ik dat graag speel. Het is bovendien een jonge groep en dat bevalt me ook wel. Maar dat betekent niet dat ik een streep onder mijn ambities heb gezet, want ik ga me wel weer proberen in de picture te spelen bij een BVO.”

In Amerika?

“Ha, nee. Willem II en het ROC Tilburg, waar ik studeer,  hebben een samenwerking met de Texas Dutch Lions FC. Deze club speelt in de PDL, twee niveau’s onder de MLS. Ze hebben oud-profs uit Nederland waaronder Sjaak Polak en Joonas Kolkka onder contract en Robert Maaskant is op dit moment de trainer. De PDL duurt maar 7 weken. Ik loop er ook stage-uren (van het ROC), want ik geef training aan de jeugdteams van de Dutch Lions. Ik doe hier in allerlei opzichten veel ervaring op. Zo leer ik veel van Robert Maaskant en bepaalde spelers. Al bij al is het gewoon een ervaring die je nooit meer vergeet.”

Wat voor type speler is Gideon Pieschel?

“Ik ben iemand die redelijk makkelijk doelpunten maakt. Ik hou van een actie, moet het van mijn techniek en snelheid hebben. Ja, ik heb me in Tilburg verder ontwikkeld. Je speelt tegen Ajax, Feyenoord, AZ en PSV, daar word je sterker van.  Ik denk dat ik simpeler en slimmer ben gaan spelen. Mijn voorkeur gaat uit naar de spitspositie, daar voel ik me het meest thuis. Maar ik kan eventueel ook als buitenspeler uit de voeten.”

Wat verwacht je bij en met Nuenen?

“Ik denk dat we met dit materiaal zeker in de top van de hoofdklasse mee moeten kunnen draaien. Topklasse is inderdaad nog mogelijk, maar dat is natuurlijk een ander verhaal. Kijk bijvoorbeeld naar UNA. Eerlijk gezegd denk ik dat de Hoofdklasse op dit moment beter is voor Nuenen en over een paar jaar kunnen we misschien kijken hoe het in de topklasse is,  ha ha. Het plaatje ziet er prima uit. Studeren in Tilburg en voetballen bij een mooie club als Nuenen. Veldhoven met mijn familie en vriendin blijft de basis. Daar woon ik al mijn hele leven en ben nog niet van plan om er weg te gaan.”

Be Sociable, Share!