Nuenen blaft, OJC bijt

foto Jeffrey Oomens

‘Ze kennen niet van je winnen, maar je ken wel van ze verliezen’, zei ooit iemand. Een statement dat zo langzamerhand aardig van toepassing is op OJC Rosmalen. De ploeg van Dennis Dekkers was uitermate effectief (3-0) in het duel met Nuenen om één van de bovenste plaatsen. Sloeg toe toen het daar de kans voor kreeg en was verder vooral heel degelijk en wilskrachtig. “Zonder druk stiekem meedoen om een prijs”, verwoordde Yvo van Engelen het heersende gevoel bij OJC.

Okay, misschien was de uitslag wat geflatteerd. “Ik vond Nuenen aan de bal eigenlijk sterker”, bekende Dekkers. Maar ja, met balbezit en frivoliteiten alleen worden geen wedstrijden gewonnen. Waar Nuenen vooral het betere breiwerk verzorgde, stond OJC pal op de momenten dat het moest. Neem doelman Dennis Smit, die Mark Werts met een prima reactie van de 1-1 afhield. Neem het blok van zes, dat elk duel vol overtuiging aanging en vaak ook won. Neem de twee spitsen Thijs van der Velden en Ferdy van den Berg. Snel, dreigend, handig en beiden eenmaal succesvol voor de goal.

“De breedte van onze groep is ook een kracht geworden”, vond Van Engelen, die uit een vrije schop in de slotminuut de 3-0 binnenkrulde. “Ferdy neemt zo de plaats in van Tony de Groot, die vrijdag geblesseerd raakte op de training. En zo misten we meer spelers, maar de vervangers staan dan meteen klaar. Zonder dat we aanpassingen hoeven te doen aan onze speelwijze. Wij proberen heus ook te voetballen, maar kunnen sowieso terugvallen op het collectief. Wij verliezen gewoonweg niet makkelijk en daarmee kun je ook een eind komen.”

Exemplarisch

In deze vorm en met name met deze effectiviteit gaat OJC ongetwijfeld hoge ogen gooien in de race om een plaats in de nacompetitie. “Onze laatste twee duels zijn tegen Dijkse Boys en DESK. Misschien worden dat wel de moeilijkste wedstrijden, want tegen teams die willen voetballen zijn wij op ons sterkst”, stelde Van Engelen. Met Nuenen als exemplarisch voorbeeld.

“Wij verzandden in schoonheid”, vatte verliezend coach Pierre van den Eeden het hoge breigehalte van zijn ploeg tot aan de zestien samen. “En verdedigend was het matig. Op twee identieke manieren geven we zowel de 1-0 als de 2-0 weg. Die gasten konden zo doorlopen. Geen communicatie, geen alertheid, geen slimheid. Ik heb het al vaker aangekaart. Soms lijkt het alsof we inderdaad stappen hebben gemaakt in het proces naar volwassenheid, maar soms lijkt het erop dat we nog een lange weg te gaan hebben. Niettemin mogen wij als debutant dik tevreden zijn. Daar doet deze nederlaag niets aan af.” Dekkers straalde. Want de eerste doelstelling (36 punten) zit al bijna in de pocket. “Vorig seizoen zakten we in deze fase weg. Dat willen we nu voorkomen en de voortekenen zijn gunstig.”

Be Sociable, Share!