Nuchter

Ofschoon Schijndel door de buitenwacht wordt getipt als een outsider in de strijd om de bovenste plaatsen, heeft de selectie van Mark Schenning zich maar één doel gesteld. En dat is handhaving. “Winnen bij Nuenen doe je niet zomaar eventjes, maar meer dan een prima start is het vooralsnog niet”, verkondigt Rinse Wiekema aan de vooravond van het duel met UDI’19.

De spits die deze zomer overkwam van UNA en zich net als in Zeelst op zijn gemak voelt bij zijn nieuwe club. “Vergelijkbare verenigingen vind ik. Gezelschapsclubs, waarbij het eerste elftal het uithangbord is. Dat moet zo hoog mogelijk spelen.” De Hoofdklasse acht Schijndel daarbij als een passend podium. “In het begin van de voorbereiding dacht ik: nou, er moet nog flink gesleuteld worden. Maar gaandeweg is het stukje bij beetje steeds vooruit gegaan. Onze selectie zit goed in elkaar. De spelers zijn bereid om te luisteren en om voor elkaar te werken. Als dat het geval is en blijft, ben je al een eind op de goede weg.”

‘25 goals’

Bleek alvast tegen Nuenen, waarbij Schijndel de thuisclub min of meer verplichtte tot de lange bal. “En wij wonnen vervolgens bijna alle kopduels. Op een paar momenten na zijn we nauwelijks in de problemen geweest”, weet Wiekema, die halverwege de tweede helft werd gewisseld voor Armin Alibasic, ook zo’n uit de kluiten gewassen speerpunt. Het is nog vroeg, maar het heeft er alle schijn van dat Schijndel een team heeft dat redelijk allround is. “Voorin is het bijvoorbeeld belangrijk dat meerdere mensen kunnen scoren. Nee, ik heb mezelf wat dat betreft niks speciaals ten doel gesteld. Als die eerste er eenmaal in ligt, komen er vanzelf meer doelpunten. Althans, zo is het tot nu toe altijd gegaan. Bij onze teampresentatie riep de trainer dat ik goed was voor 25 goals. Beetje gekscherend natuurlijk. ‘Dat zijn jouw woorden’, antwoordde ik. Maar niets dan lof hoor, voor Schenning. Je merkt dat hij veel bagage als voetballer meebrengt. En hij heeft tot dusver zijn stem nog niet één keer verheft. Een teken dat er aandachtig naar hem geluisterd wordt.”

Be Sociable, Share!