‘Nu voor een periode’

foto Jeffrey Oomens

“Een heel belangrijke overwinning. Dit hadden we echt hard nodig”, klinkt Paul van Zon een dag na de 0-1 bij EHC nog opgelucht. “We staan nu met Dongen zo goed als veilig en kunnen ons de komende weken focussen op één van de bovenste plaatsen. Van de vier resterende duels zijn er drie thuis. Daarin moet het mogelijk zijn om negen punten te halen en dan doe je volop mee.”

En zo ziet de wereld er vanuit Dongens perspectief ineens totaal anders uit. “Vorig seizoen kenden we ook zo’n reeks waarin het niet lekker liep, zoekende waren. Daarom grepen we in deze wedstrijd bij EHC terug op de UNA-variant. Daar wonnen we destijds op dezelfde manier. De nul houden en gokken op de mogelijkheden die er altijd wel komen. Reactievoetbal. EHC wil zelf het liefst zo voetballen, maar daar gaven wij ze geen gelegenheid toe. Alleen na de 0-1 van Floris Wouters hadden zij één moment, maar toen redde Timen Beijes.”

Bakker stopt

Van Zon verwacht niet dat Dongen in de slotfase van het seizoen dezelfde tactiek zal hanteren. “Deze winst zal goed zijn voor het vertrouwen. En als we dat hebben, kunnen we weer ons eigen spel spelen, te beginnen zondag tegen Dijkse Boys. Ik weet dat zij waarschijnlijk bloed ruiken en de nacompetitie voor behoud nog denken te halen. Maar als wij ons normale niveau halen dan zijn wij beter. De plaatsen twee, drie en misschien zelfs vier geven straks recht op de nacompetitie. Vooralsnog is dat ons vooral te doen vanwege de kwalificatie voor de KNVB-beker”, aldus de linksback, die onlangs aangaf ook volgend seizoen voor Dongen uit te komen. “Een enkeling moet zijn definitieve jawoord nog geven, maar ik verwacht dat de selectie grotendeels intact blijft. Alleen jammer dat Koen Bakker stopt. Hoewel de alternatieven intern wel aanwezig zijn, denk ik.”

Be Sociable, Share!