‘Nu ballen tonen’

Redelijk onbedreigd leek FC Oss af te stevenen op een snelle terugkeer naar de eerste divisie. Langzaam aan brokkelt de voorsprong in verliespunten echter af. De 1-1 tegen EVV was vrijdagavond een indicatie dat het even niet loopt met de formatie van Dirk Heesen. “Jongens als Emrullah Güvenc en Jean Black, die voor de winterstop met regelmaat voor het verschil zorgden, maken nu een wat mindere periode door”, concludeerde Heesen, die het duel door een schorsing vanuit de nok van de hoofdtribune aanschouwde.

De Osse coach was al ziekjes vanwege een opkomende griep en zijn gesteldheid werd er na de remise niet beter op. “Zeker in de eerste helft was het baltempo te laag en de overlap die wij normaal via de vleugels hanteren ontbrak. Vorm? Wat is vorm? Donderdagavond was het niveau tijdens de training zeldzaam goed. Ik stond te genieten. Vrijwel alle ploegen zakken tegen ons massaal in. Ook EVV deed dat. Naar een uur haalden ze Davy Zafarin eraf en kwam er een verdedigend ingestelde jongen bij. Dat is hun goed recht, maar dat maakt het voor ons allemaal nog een graadje moeilijker, snap je?” Zafarin, tot afgelopen zomer vier jaar contractspeler bij de toen nog eerstedivisionist, werd tijdens zijn wissel overigens luid toegezongen door de harde kern van FC Oss.

Zondag bij VVSB kan Heesen in ieder geval weer beroep doen op Keizer en Misidjan, die tegen de Limburgers een duel schorsing uitzaten. “Dat wordt weer een lastig potje. Maar goed,  dat is het verhaal. Wij moeten ermee dealen. Ik heb de groep na de wedstrijd verteld dat ze nu in deze fase ballen moeten tonen.”

Be Sociable, Share!