‘Nog steeds niet safe’

Hoe klein de verschillen zijn in de Topklasse en hoe die door de directe betrokkenen ook als zodanig geïnterpreteerd worden, geeft Randy Hofmeijer haarfijn aan. Met zijn JVC Cuijk stond hij vorig weekend op slechts één verliespunt van FC Oss, dat momenteel weer de lijstaanvoerder is. Maar niks geen titelkoorts in Cuijk. Zeker na de 2-3 nederlaag tegen Hilversum is de blik van JVC nog steeds naar beneden gericht. “Het gat met de staartploegen is echt niet groot, hoor. Het klinkt misschien raar, maar wij zijn nog steeds niet safe”, vindt Hofmeijer.

De breedte van de selectie kan in de optiek van de Udenaar een knelpunt worden. “Zondag bij Argon ontbreken zeker twee en misschien zelfs drie vaste krachten in de verdediging. De schorsing van Rob van Raay vecht de leiding nu aan, omdat er per abuis iets mis schijnt te zijn gegaan met het invullen van het wedstrijdformulier. Maar Daniel Voigt en ikzelf zijn er zeker niet bij.” De naweeën van de onlangs getrokken verstandskies zijn voor Hofmeijer voorbij, maar nu is het een schorsing die hem dwars zit. “Tegen Hilversum vroeg de trainer mij toch te spelen, omdat de keus beperkt was. Met pijnstillers heb ik het als vrije verdediger tachtig minuten vol kunnen houden, maar toen ging het licht uit.” Met de belastende gele prent op zak zocht Hofmeijer uitgeblust de kant op.

Jan van Deinsen valt volgens Hofmeijer middenin het pulletje bij de Cuijkse voetballers. “Hij behandelt iedereen gelijkwaardig, kijkt niet zo zeer naar namen. Iedereen accepteert de beslissingen van de trainer zonder morren en dat is een goed teken.” Daarbij ook geholpen door de heel behoorlijke resultaten. “Het voelt iedere week als een finale. Ongemerkt lopen wij bij JVC misschien toch op onze tenen, het is iedere keer volle bak. In de hoofdklasse hadden we in het verleden wedstrijden, waarvan je wist dat minder dan drie punten een slechte uitslag was. Als het kan, pik ik wedstrijden van UDI’19 mee en dan zie je toch echt wel het verschil met de Topklasse, vind ik.”

Ooit verwacht Hofmeijer (28) zijn voetbalcarrière bij UDI af te sluiten. “Misschien dat jongens als Roald van Hout en Matthias van Zanten dan ook aansluiten. Samen met wat er nu al aan talent loopt, kan er straks wellicht iets moois groeien. Maar nu telt JVC. Ik heb mijn contract voor een jaar verlengd. Heb het naar mijn zin en zie geen reden om nu te veranderen. Spelen op dit niveau geeft een kick.”

Be Sociable, Share!