‘Nog niet klaar’

foto Frank van Engelen

Nivo Sparta en Gerrie Schaap blijven in ieder geval nog voor een vierde seizoen aan elkaar verbonden. De coach van de zaterdaghoofdklasser ziet zijn team, maar ook wat daar direct onder zit, groeien en wil dat proces mede in goede banen leiden. Zodat de basis voor een club met regionale uitstraling gelegd is, voordat hij uitvliegt. “Mijn persoonlijk streven is ooit trainer van een topklasser te zijn.”

Met een gelukje bereikte Nivo Sparta afgelopen voorjaar een plaats in de nacompetitie, maar wat de Bommelaren nadien presteerden deden ze op eigen kracht. Ten eerste de play-offs winnen en daarna brutaal punten pakken in de Hoofdklasse. “Je ziet dat ons beleid begint te lonen. Van het tweede en ook het derde elftal hebben we opleidingsteams gemaakt. Het is de bedoeling dat deze elftallen doorgroeien naar een hoog reserveniveau. Als talenten in de toekomst voor ons kiezen en nog niet direct inzetbaar zijn in het eerste, kunnen die spelers zich toch op een behoorlijk niveau doorontwikkelen. Zaterdag voetbalden we met een mixteam tegen Roda Boys en dan krijg je de bevestiging dat we goed bezig zijn. We speelden de koploper in de eerste klasse van de mat.”

Rode draad

Werd hem verteld, want Schaap zelf was bij Xerxes, de eerstkomende tegenstander van de hoofdmacht. “Aanpassen is een groot woord. In dit stadium zijn bijna alle tegenstander op papier beter dan Nivo Sparta en door een tegenstander te analyseren, kun je beter inschatten hoe we hun spel het meest effectief kunnen ontregelen. Zonder al teveel afbreuk te doen aan ons 4-4-2 systeem. Een speelwijze die ook het tweede elftal bij voorkeur hanteert. Zo werken we gestaag aan een rode draad binnen de club. Talenten opleiden, vanuit de eigen jeugd en indien mogelijk van buitenaf. Uitstralen in woord en gebaar dat het geen incident is dat wij met Nivo Sparta in de Hoofdklasse spelen. Ik vind het een uitdaging om hieraan mede gestalte te geven. Ik ben nog niet klaar bij deze club. Wanneer wel kan ik niet zeggen, dat is een gevoelskwestie.”

Be Sociable, Share!