‘Nog niet klaar bij DESK’

De kans dat Frank Jongbloets (31, rechts op foto) zondag aan de aftrap verschijnt bij het duel tussen zijn oude club Schijndel/VITAM en DESK is te verwaarlozen. Zijn gekwetste enkel is ruim vier weken na dato weliswaar gebruiksklaar, maar de optrainingsfase is nog maar net gestart. “Jammer, want wedstrijden tegen je voormalige teamgenoten geven altijd een extra dimensie aan je sporterbestaan. Gelukkig heeft DESK vorige week gewonnen, waardoor de druk naar mij toe iets minder is om het toch te proberen”, geeft de sterkhouder op het middenveld de gewenstheid van zijn persoontje aan.

Het is op en af dit seizoen bij DESK. “Soms word je gek van die wisselvalligheid, maar die is aan de andere kant ook te verklaren. Over het algemeen is onze selectie jong en dus onervaren. Kijk, de tijden dat de geldstromen vanuit de sponsoren naar de clubs toe op volle toeren draaiden, zijn voorbij. Ook bij DESK wordt toch meer ingezet op de doorstroming vanuit de eigen jeugd. Te begrijpen en misschien zelfs ook verstandig, maar die – wellicht gedwongen – keuze houdt wel in dat je staat waar we nu staan. Voeg daarbij het krankzinnige verloop in onze afdeling met maar een handvol punten verschil tussen nummer twee en de staart en je kunt jezelf voorstellen dat het iedere week voelt als een finale. Misschien een cliché, maar het is wel de realiteit.”

In dat proces is handhaving al iets om te koesteren. “DESK heeft altijd ambities en dat is ook goed. Op persoonlijke titel zeg ik dat het eerst zaak is om van deze club een stabiele hoofdklasser te maken. In Ad van Seeters hebben we daarvoor een perfecte trainer in huis. Die man is op een gezonde manier gedreven en is in staat om spelers beter te maken. Ik heb zelf toch al het een en ander meegemaakt, maar hij wijst me soms op een detail waarvan ik denk: da’s waar, je hebt gelijk”, bekent de aanvoerder, die nog twee of drie jaar op minimaal hoofdklassenniveau wil acteren. “De eerste focus ligt op fit worden en als aanvoerder belangrijk zijn voor het elftal. Het liefst blijf ik bij DESK, want voor mijn gevoel ben ik nog niet klaar bij deze club. Tegenwoordig is het mode om voor een paar tientjes meer per maand te verkassen, de loyaliteit is vaak ver te zoeken.”

Be Sociable, Share!