Nòg mooiere beloning..?

Hij loopt al heel wat jaartjes mee op hoog amateurniveau, maar volgens Jeroen Minneboo is de huidige jaargang met afstand de meest bizarre die hij tot nu toe meemaakte. Zondag plaatste de aanvoerder van Blauw Geel’38/OW zich na een geslaagde maar energievretende overlevingstocht die klassenbehoud heette met zijn team voor de halve finales in de strijd om een toegangsbewijs voor de Topklasse. In Rosmalen hadden de Veghelaren geen kind (0-3) aan OJC. “Het klinkt misschien afgezaagd, maar zo is het wel. Als sportmannen willen wij ook Hilversum verslaan, maar als dat niet gebeurt, zal de voldoening van wat wij hebben bereikt er niet minder om zijn.”

Minneboo (29) begrijpt dat Maarten van Vugt momenteel met de borst vooruit door het voetballeven gaat. “En dat heeft hij ook verdiend. Waar je ook komt, iedereen gunt hem dit succes. Als ik voor mezelf spreek, kan ik zeggen dat ik over dat hele verhaal ben heen gestapt. Er zijn fouten gemaakt, maar die zijn ook teruggedraaid. Als groep hebben wij altijd in Maarten als coach geloofd en andersom ook. Dat hebben we met zijn allen bewezen met klinkende resultaten. Inclusief nacompetitie 16 punten uit zes duels. Een mooiere beloning is niet denkbaar.”

Of toch wel? “De groep wordt steeds smaller. Donderdag thuis tegen Hilversum zijn Sten van Vessem, Mike Eveleens, Stephan Dekkers en ikzelf geschorst. Hoewel ik moet zeggen dat de vervangers die we de afgelopen weken hebben ingezet het fantastisch hebben gedaan. En misschien zijn Joost Janssen, Hamza Benmira en Enis Genc over een paar dagen fit genoeg om te spelen. Van Hilversum weten we niet overdreven veel. Ikzelf heb wat samenvattingen van ze gezien. Het is altijd leuk om je te meten met een ploeg die hoger staat. Dan kun je boven jezelf uitstijgen”, weet Minneboo, die ook volgend seizoen de Veghelse kleuren zal verdedigen. “Ik bekijk het bewust per jaar, omdat ik de sport op dit niveau moeten kunnen blijven combineren met mijn werk.” De captain schiet in de lach als hij geconfronteerd wordt met een nakende naamsverandering van het Prins Willem Alexander Sportpark van Blauw Geel’38 als de club straks inderdaad promoveert. “Dat zou wat zijn ja, het Maarten van Vugt Sportpark…”

Be Sociable, Share!