‘Nog geen uitgemaakte zaak’

Hetgeen FC Chabab binnen de lijnen liet zien, stond in geen verhouding tot de staat van de accommodatie. “Armoe troef”, beoordeelde Rinse Wiekema twee containers als kleedruimte, de piepkleine kantine en het golvende voormalig oefenveld van de KNVB. “Maar die ploeg is beslist niet slecht, beschikt over veel creativiteit”, constateerde de spits, die met zijn doelpunt een wezenlijk aandeel had in de 1-2 overwinning van UNA/Brinvast op de Amsterdamse hoofdklasser.

“In de beginfase werden we overrompeld en hadden geluk dat het bij die snelle 1-0 bleef. Zij breien een beetje teveel met een uiteindelijk laag rendement. Wat dat betreft antwoordden wij als een echte topklasser. UNA sloeg toe op de juiste momenten”, aldus de naar Schijndel vertrekkende puntspeler, die bij Achilles’29 ook al zo’n belangrijke treffer maakte voor UNA. “Waar die ommekeer vandaan komt? Ik krijg de laatste tijd weer het vertrouwen en dat werkt altijd in je voordeel. Ben blij dat ik ook een daadwerkelijke bijdrage kan leveren aan een mooi afscheid.”

Son en Breugel

Om vervolgens in één adem te benadrukken dat UNA er uiteraard nog niet is. “Onze uitgangspositie is prima, maar we zullen zondag heel attent moet zijn. Het is zeker nog geen uitgemaakte zaak”, weet Wiekema, die met een schuin oog echter toch alvast uitkijkt naar een confrontatie met Blauw Geel’38. “Bij ons in Son en Breugel bij SBC, ha ha”, zegt Wiekema met een link naar zijn woonplaats.

Be Sociable, Share!