Nog één keertje …

Zondag van degradant DESK winnen en dan komt alles toch nog op z’n pootjes terecht. “Daar gaan we wel vanuit, ja. Dit mogen we niet meer weggeven”, reageert Bas Smulders na de even knappe als welkome 1-4 winst van Venray bij EHC. “Ook gezien de uitslagen van DESK de laatste tijd moeten we echter waken voor gemakzucht. Nog één keer alles geven.”

Zoals Venray ook in Hoensbroek bij de nummer twee op de ranglijst alle registers open trok. Open moest trekken. “Het was een echte wedstrijd. Zij gaven vooraf in de informele gesprekjes aan geen trek te hebben in de Topklasse, maar daar was op het veld niets van te merken. Als je zag hoe zij reageerden op bijvoorbeeld twee afgekeurde doelpunten. Nee, zij wilden echt wel winnen, hoor”, stelt Smulders, die met Venray in de beginfase de basis legde voor de driepunter. “We voetbalden toen geweldig. Als het begint te lopen, zijn wij tot veel in staat. Jammer dat we dit niet vaker hebben kunnen tonen. Dan waren we gegarandeerd niet in deze situatie beland.”

Dat Venray verzuimde de 0-3 erbij te prikken, bracht het team van Smulders – de maker van de 0-1 – toch nog een beetje in de problemen na de 1-2 van EHC. “Maar zij konden het gaspedaal niet blijven induwen en gaandeweg de tweede helft hadden wij weer onze momentjes. Ik moet trouwens zeggen dat Niek Versteegen het als debutant fantastisch deed. Die jongen komt zo uit de A-junioren en voetbalde alsof hij al tijden in de Hoofdklasse speelt. Onder deze omstandigheden met die druk is dat heel erg knap.”

Knop om

“Ja, de druk was bijzonder hoog. Als je naar de uitslagen kijkt, is het maar goed dat we gewonnen hebben. Hoewel het lekker was dat Meerssen op het laatst nog verloor van Groene Ster. Toen wij meteen na afloop jubelend in de kleedkamer kwamen, stond het daar nog 2-2. De tent werd bijna afgebroken toen die 2-3 op de schermpjes verscheen. De terugreis was zeer aangenaam, kan ik je vertellen. Maar goed, vanaf dinsdag moet de knop weer om. DESK verloor ook zondag maar met 0-1, die geven het echt niet weg.”

Be Sociable, Share!