Nog één keer .….

Als voetballer is hij niet het type ijzervreter. Daarvan hebben ze er bij Dongen sowieso niet veel. Larry van Ommen is een voetballende speler, door toenmalig trainer Roland Schuermans overgehaald om de overstap vanuit de zaal te maken. Toch heeft de net 27 jaar geworden Waalwijker de afgelopen maanden letterlijk ijzer gegeten. “Ik was na een paar minuten al doodmoe. Ten gevolge van een ijzertekort, bleek.” Waar een aantal ploeggenoten inmiddels op het tandvlees loopt, heeft Van Ommen door de gedwongen rust inclusief pillen nog energie over. “Die nacompetitie is toch wel heel mooi om mee te maken.”

Het bereiken daarvan heeft Dongen niet meer in eigen hand. “Wij willen zondag in Meerssen winnen om de competitie goed af te sluiten en dan wachten we af wat de rest heeft gedaan. Via de periodetitel kunnen we de play-offs ook nog halen, maar ik vermoed dat we meer kans maken via de tweede plaats in de eindrangschikking. Hoe dan ook mogen we tevreden terugkijken op ons eerste jaar in de hoofdklasse. Tot op het laatst meedoen om de tweede plaats is iets waar we vooraf totaal niet op hadden gerekend.”

Hoewel het verloop van de eerste seizoenshelft rimpelloos leek aan te sluiten op de eerdere  succesreeks. Ook voor Van Ommen persoonlijk. “In die fase speelde ik wel aardig.” Vanwege zijn Indonesische roots vertoefde hij in november een week in het Verre Oosten om daar met een aantal verwante voetballers benefietduels af te werken. “Zes jongens hebben daar een contract bij een Indonesische club aan overgehouden. Nee, ik heb geen aanbieding gehad. En ik weet ook niet of ik gegaan zou zijn, want ik heb met mijn vriendin pas een huis gekocht in Waalwijk. Daar waar Van Ommen bij alle aanwezige clubs voetbalde, behalve Baardwijk.”

De klad kwam er een beetje in na de winterstop. En dan is ‘klad’ een groot woord, maar Dongen kreeg ineens tegenwind. Een deels ook zelf in de hand gewerkte vlaag, luidt de conclusie vanaf de zijlijn. Door de bekerverplichtingen voetbalde Dongen vorig jaar tot medio juni door. “Ik denk dat we bij elkaar hooguit drie weken rust hadden. De nieuwe trainer wilde natuurlijk ook voorbereid beginnen aan het seizoen. Alles bij elkaar opgeteld  is allemaal heel veel geweest. Uit de reacties merk ik dat sommigen moe zijn. Maar de drive om er met zijn allen nog een keer voor te gaan, is er ook”, refereert Van Ommen aan de stelling dat de geest sterker is dan het lichaam.

Be Sociable, Share!