‘Niks cadeau gekregen’

Bas Gösgens moet lachen om de reactie van Karel Bonsink, de trainer van FC Hilversum. Die ploeg kukelde zondag uit de Topklasse omdat UNA/Brinvast met 2-3 won bij kampioen Achilles’29. Bonsink sprak over ‘fraudepraktijken die alleen in de Balkan en Rusland voorkomen’. “Ik kan je verzekeren dat Achilles het absoluut niet heeft weggegeven.”

Gösgens refereerde onder meer aan de hachelijke momenten voor het doel van Rick van den Oever in de slotfase, aan de kansen op 2-1 na de gelijkmaker van Achilles. “Wij benutten de kansen beter, dat was in feite het verhaal. Maar voetballend was Achilles beter, zoals te verwachten. Ook met een ploeg waarin een paar jongens werden gespaard voor de strijd om het landskampioenschap tegen Spakenburg. Hun coach Erik Meijers zei vooraf dat ze niks cadeau deden en zo was het. UNA heeft deze stunt op eigen kracht gerealiseerd.”

Tot eind mei heeft UNA nu de tijd om de batterij op te laden. Pas dan komt het in actie tegen de klassenperiodekampioen (Leonidas, Alphense Boys of Chabab) van de Hoofdklasse A. “Dinsdag volgt nog een rustige training en daarna hebben de spelers anderhalve week vrij. Daar zijn ze ook echt even aan toe. Al vanaf juni vorig jaar zijn we immers bezig. En als UNA zich handhaaft, gaat de eerste training alweer op 18 juni van start”, aldus Gösgens, die de lichamelijk en geestelijke fitheid van zijn spelers als grootste tegenstander beschouwd in de strijd om lijfsbehoud.

Ontstegen

“Hoewel ik de Hoofdklasse A kwalitatief iets hoger inschaal dan bijvoorbeeld C, moeten wij die resterende duels tot een goed einde kunnen brengen. Eerlijk gezegd denk ik dat UNA het niveau van de Hoofdklasse enigszins ontstegen is.” Weinig is onmogelijk in het voetbal, bleek bijvoorbeeld dit weekeinde. Daarom is het niet uit te sluiten dat UNA en Gösgens straks in de finale tegenover UDI’19 staan. De ploeg die de coach na de zomer gaat leiden. “Zou pikant zijn, ja. Maar ik heb maar één missie en dat is UNA in de Topklasse houden.”

Be Sociable, Share!