Nieuwsgierigheid

foto Peer Somers

Op de kermis in Zeelst was UNA onlangs hèt gespreksonderwerp. En dan met name over de vraag hoe de plaatselijke trots het zal gaan doen in de Topklasse. “We spelen vanaf volgend weekend vier competitieduels en de bekerwedstrijd tegen Spakenburg binnen veertien dagen. Ik denk dat je daarna een aardige inschatting kunt maken hoe UNA/Brinvast er daadwerkelijk voor staat”, zegt Niek van Boekel.

De spelbepaler (21) kent met UNA een redelijk gestroomlijnde aanloopperiode richting het debuut in ’s lands hoogste amateurafdeling. “De groep is wat groter geworden, we trainen vaker en je merkt dat er iets meer aandacht is van buitenaf, maar voor de rest is er in ieder geval voor mij persoonlijk niet zo heel veel veranderd. Nee, aan de speelwijze wordt niet veel gesleuteld. En waarom zouden we ook? Het spelletje om vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden, is al jaren succesvol.” Wat niet wegneemt dat ook Van Boekel nieuwsgierig is. In de Hoofdklasse ging het hem in de loop van vorig seizoen (relatief) makkelijk af, en dus is hij benieuwd wat hem dadelijk te wachten staat als de weerstand hoger is en de tijd om te handelen korter.

Dicht tegen niveau Jupiler League

“Als team willen we zo hoog mogelijk eindigen. Dat klinkt simpel, maar zo is het wel. Ik kan nu roepen dat we voor het linkerrijtje gaan, maar ik heb geen idee of dat realistisch is. Als bijvoorbeeld blijkt dat handhaving het maximaal haalbare wordt, dan gaan we ons focussen op de plaats boven de rode streep. Persoonlijk ben ik ook benieuwd waar ik sta. Je voetbalt toch op een niveau dat dicht tegen de Jupiler League aan zit. De teamprestatie staat voorop, maar inderdaad, de Topklasse is een mooi podium om jezelf in de kijker te spelen”, bekent Van Boekel, die zaterdag (Best Vooruit thuis, 17 uur) met UNA de laatste oefenpot afwerkt voordat het echte werk begint.

Be Sociable, Share!