Nieuw voetbalgeluk

foto Jan in 't Groen

De mededeling van de leiding van DESK kwam aan als een complete verrassing. Maarten Vos had immers bijna alle wedstrijden gespeeld en als buitenspeler zeven keer gescoord. “Het meest van alle aanvallers. Ze vonden dat ik te weinig progressie had geboekt.” De rare bijsmaak van de beslissing dat Vos DESK diende te verlaten, is hij alweer een poos kwijt. Met Deurne gaat hij op zoek naar nieuw voetbalgeluk.

“DESK is echt een heel fijne club met een goede organisatie. Ik heb me er twee jaar op mijn gemak gevoeld. Hoewel het sportief wisselvallig was. Mooie overwinningen werden afgewisseld met onbegrijpelijke nederlagen. De echte doorstart richting een stabiele subtopper hebben we niet kunnen maken”, aldus Vos, die ter wereld kwam in Kerkdriel, maar met het gezin al snel richting Oost-Brabant verhuisde. Dat gebied bleef tot op heden zijn standplaats. Met in voetballend opzicht twee uitstapjes naar links en naar rechts.

Vier jaar vertoefde Vos in de jeugdopleiding van VVV Venlo, de club die hem scoutte bij Meijel. Met de kennis van nu beaamt Vos dat een plaatsje in het betaalde voetbal voor hem te hoog gegrepen was. “Maar in de top van het amateurvoetbal kan ik mee.” Toen hij vanuit Venlo weer neerstreek in Meijel maakte hij naam bij de plaatselijke vierdeklasser. Deurne zag wel wat in de behendige buitenspeler en zodoende verkaste Vos medio 2007 naar de hoofdklasser. Die op dat podium de aandacht op zich vestigde. Met name van DESK. Hetgeen de reis naar links betekende.

Desgevraagd somt hij zijn sterke punten op. “Ik ben sterk in de één-tegen-één duels, heb dreiging en scoor per seizoen gemiddeld zo’n acht doelpunten. Geld is voor mij nooit het belangrijkst geweest. Als ik puur voor de centen had gekozen, had ik echt ergens anders gespeeld.” Dat hij onlangs een aanbod van Brabantia liet lopen, de Eindhovense eersteklasser die op een paar honderd meter van zijn woning gehuisvest is, ten faveure van Deurne was volgens Vos een gevoelskwestie. “Ik werk in Deurne als gymdocent, maar dat speelt in mijn keuze geen vooraanstaande rol. Mijn verblijf bij voetbalvereniging Deurne was me destijds zo goed bevallen, dat ik die club altijd in mijn achterhoofd heb gehouden. Met nog een paar jongens uit Eindhoven gaan we straks carpoolen, dus ook dat komt goed. Ik heb twee positieve gesprekken gehad met Mark van Sonsbeek, de aanstaande coach van Deurne. De reacties vanuit de club op mijn terugkeer zijn positief. Het ziet er allemaal prima uit.” En DESK gunt hij verder alle goeds. Behalve dan die twee keer tegen ‘zijn’ Deurne.

 

Zie ook Voetbaljournaal.com

 

Be Sociable, Share!