Nieuw leventje

Rob v Boekel FC EindhovenEen paar Belgische clubs uit de lagere regionen toonden interesse en De Treffers informeerde eveneens. Maar nee, dat was niet wat Rob van Boekel zocht. “Ik mikte vooral op een voortzetting in het betaalde voetbal. Die belangstelling bleef echter uit en daarom is het geworden wat er eigenlijk allang inzat. Terug op het oude UNA-nest en samenspelen met mijn broertje, wat ook zijn charmes heeft”, zegt de 26-jarige middenvelder vlak voordat hij met vakantie gaat.

Junimaand is vakantiemaand voor de professionele voetballers, vaste prik. “Deze stond al gepland voordat FC Eindhoven en ik besloten uit elkaar te gaan. Nu mis ik dadelijk de eerste week in trainingsblok 1, maar daar komen we wel overheen. Dat ik vanaf eind juli blok 2 in de aanloop naar de seizoensstart wel volledig meemaak, lijkt me belangrijker. Ik heb bovendien begrepen dat meerdere spelers niet het complete schema kunnen volgen. Die eerste drie weken sluiten we trouwens af met een oefenduel tegen Eindhoven. Grappig detail natuurlijk dat mijn vermoedelijk eerste wedstrijd voor UNA juist tegen mijn voormalige club zal zijn.”

Waarvoor Rob van Boekel in vijf seizoenen bijna 150 officiële wedstrijden afwerkte. “Toch een respectabel aantal, vind ik. Het zal aanvankelijk wennen worden, mijn nieuwe leventje. Vanaf 1 juli ben ik werkeloos, ook al een nieuwe ervaring. Heb toevallig deze week het papierwerk afgerond. Bij UNA beschikken ze inmiddels over een loopbaanbegeleider, mogelijk gaat dat later voor mij iets opleveren. In eerste instantie wordt het huisvader spelen. Die daarnaast zijn studie/cursus oppakt. Mijn vriendin heeft een baan als verloskundige, we redden ons wel.”

Voortrekkersrol

Puur financieel was een overgang naar De Treffers of over de zuidgrens interessanter geweest. “Ja, maar vier keer per week op en neer rijden naar Groesbeek of België zag ik niet zitten. Het is goed zo. De eerste reacties vanuit UNA waren louter positief. Had trouwens ook niet anders verwacht, ha, ha. Sportief is de Topklasse van een heel behoorlijk niveau. Waarop wij ons moeten zien te handhaven. Dat zal het uitgangspunt worden, neem ik aan. Ik een voortrekkersrol? Nou ja, ik denk dat de mensen bij UNA Rob van Boekel als een kwaliteitsimpuls voor de selectie zien. Het zou gezien mijn verleden ook raar zijn als dat niet zo was. Maar ach, ik stap er onbevangen in, ga gewoon lekker voetballen. En als de rest dat ook doet, zijn we al een eind op weg.  Ik heb er zin in.”

Be Sociable, Share!