Nieuw hoofdstuk

Zo kan het dus ook gaan. Elroy Boonstoppel bezocht onlangs wat voetballende bekenden uit zijn tijd bij Kozakken Boys. Die mannen van Stedoco speelden een oefenpot bij DESK, de club van Ad van Seeters. Voorheen trainer van Kozakken Boys. “Ik vertelde hem van mijn privésituatie en dat ik een club in de buurt van Werkendam zocht.” En zo werd één plus één inderdaad twee, want komend seizoen voetbalt Boonstoppel (27) in Kaatsheuvel voor het eerst op zondag.

“Ik heb vier jaar met Elroy gewerkt, een multifunctionele speler. Bij zijn laatste club Ter Leede kampte hij met een liesblessure en kreeg een terugslag na een achteraf te snelle comeback. Momenteel zit hij in de laatste fase van zijn herstelperiode. Wij willen niets forceren en gunnen hem de tijd om rustig op te trainen”, aldus Van Seeters, die in het midden liet of DESK de zoektocht naar een linker centrale verdediger nu staakt.

De speler in kwestie zegt zich wat betreft zijn entree niet vast te willen pinnen op een bepaalde datum. “Dat heeft geen zin, dan snijd ik mezelf alleen maar in de vingers.” Een terugkeer naar Kozakken Boys was voor Boonstoppel een optie, maar uiteindelijk geen haalbare kaart. “Laten we het er maar op houden dat we over de manier waarop ik aan mijn herstel moest werken niet op één lijn zaten.”

Voor Boonstoppel is het zondagvoetbal een totaal nieuw hoofdstuk in zijn carrière. “Ik heb het nooit intensief gevolgd, dus ik stap er volledig blanco in. Wat voor voetballer ik ben? Dat kun je beter aan de trainer vragen. Op het veld zal ik het straks moeten laten zien.” Na enig aandringen komt Boonstoppel toch met een typering. “Ik denk meer aanvallend dan verdedigend. Hoewel ik ook centraal achterin kan spelen, maar dan vooral als een opbouwer.”

 

Be Sociable, Share!