Niet zomaar ’n OJC-Schijndel

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Een best omvangrijk deel van het Schijndelse gezelschap dat zondag in Rosmalen bij OJC neerstrijkt, heeft een roodzwart verleden. “Dus voor velen sowieso een wedstrijd met een bijzonder tintje, niet in de laatste plaats voor mezelf. Maar geloof me, als je eenmaal op dat veld staat, is er maar één ding dat telt”, verzekert Farley Kromodikoro, met zijn 32 jaar de ‘opa’ van de geelblauwen.

Een happy nestor bovendien. “Mijn keuze voor een andere omgeving medio 2012 heeft uiteindelijk goed uitgepakt. Hoewel het bij DESK in eerste instantie niet liep zoals ik dat in mijn hoofd had. Via, via kwam daarna Schijndel voorbij. Bekende trainers, bekende ploeggenoten van vroeger. Het voelde goed en nog steeds. Behalve soms op de maandagochtenden, ha,ha. Dan merk je wel dat ’t lichaam een beetje aan het tegensputteren is. Dat het einde van mijn sportieve loopbaan aan het naderen is”, verwijst Kromodikoro met een kwinkslag richting zijn sportieve toekomst. Waarover hij de voorbije weken meer dan ooit aan het dubben is en er nog niet uit is wat de uitkomst zal zijn. “Meer kan ik daar in dit stadium niet over kwijt”, houdt de centrale verdediger zich vooralsnog op de vlakte over wat er zoal speelt in zijn bovenkamer.

En gaat de aandacht voor wat betreft de buitenwacht aangaat bij voorkeur uit naar de huidige jaargang. Waarin Schijndel aanvankelijk de ranglijst aanvoerde, maar van lieverlee iets wegzakte. “Zeker, maar er was niemand binnen Schijndel die dacht dat we daar zouden blijven staan, hoor. Vooraf werd Schijndel na het vertrek van een aantal vaste waarden aangestipt als één van de degradatiekandidaten en door onze prestaties tot dusver hebben we menigeen verbaasd, vermoed ik. Onszelf ook? Deels misschien. Het was op voorhand duidelijk dat wij het van het collectief moesten hebben. Hard werken, voor en met elkaar. De trainers hebben daar vanaf het begin op gehamerd en nu de competitie bijna halverwege is, mogen we toch stellen dat het best aardig op de rit staat. Zijn geen enkele keer weggespeeld. Plus dat de talenten die we zonder meer hebben zich prima ontwikkelen. Niet voor niets staan er met regelmaat scouts van BVO’s langs de lijn. Mooi voor die jonge gasten, straks misschien minder leuk voor de club. Maar goed, momenteel staan we zesde. Als we die positie in mei ook bezetten, heeft Schijndel een uitstekende prestatie geleverd. En al met al boven verwachting ook.”

Geen Geerts vs Geerts

Maar zoals altijd is de eerstvolgende wedstrijd het belangrijkst. “Nog altijd heb ik contact met sommige mensen van OJC, lijkt me logisch als je daar zo’n lange tijd hebt doorgebracht. Deze week is het nog stilletjes, maar die berichtjes zullen voor zondag heus wel komen… Klopt, dit wordt de eerste keer dat ik in een officiële wedstrijd tegenover OJC sta. Apart. Nee, maak je geen zorgen. Ik loop echt niet de verkeerde kleedkamer in. Trouwens jammer voor ploegmaat Maarten Geerts dat hij geschorst is. Hij had volgens mij maar wat graag tegen zijn broer René willen spelen.” Zoals Kromodikoro tegen ‘zijn’ OJC.

Be Sociable, Share!