(Niet) mopperen

foto Gerald van Zanten

Hij realiseert zich dat de supporters van Achilles Veen er waarschijnlijk anders over denken. Maar als Frans van Wijk mag kiezen, wint hij in de komende twee duels tot de winterstop liever van concurrent Nieuw Lekkerland dan in de derby van zaterdag tegen Kozakken Boys. “Ik kijk nog steeds naar beneden”, zegt de coach van de hoofdklasser.

Die niet (te) snel tevreden is. Na een stroeve start pakte Achilles Veen zestien punten uit de laatste acht duels. “Op zich heel behoorlijk, maar dat hadden ook vijf punten meer kunnen zijn. Tegen Hoek gaven we laatst een 2-0 voorsprong prijs. Onnodig. Soms missen we een bepaalde vorm van slimmigheid. Maar goed, je moet ook realistisch zijn. De teams uit de bovenste helft van de ranglijst hebben stuk voor stuk meer kwaliteit dan wij. Met een strakke tactische discipline en scherpte moeten wij daar weerstand aan bieden. Dat zal tegen Kozakken Boys niet anders zijn.”

Bonuspunt

Wederom een opponent voor Veen waartegen alleen maar winst te halen valt. “Zij hebben de naam, zij hebben de ambitie om de Topklasse te bereiken en zij staan niet voor niets mee bovenaan. Maar inderdaad, tegen beter voetballende ploegen halen wij over het algemeen het beste in onszelf naar boven. Hoe dan ook, elke punt tegen Kozakken Boys zal een bonuspunt zijn. Een week later in Nieuw Lekkerland zal de druk heel anders liggen. Als je zo’n wedstrijd verliest, komt de concurrent simpelweg drie punten dichterbij. Nu staan wij in de middenmoot, maar de blik is nog steeds naar beneden gericht, hoor. Als Achilles Veen zich handhaaft, hebben we het goed gedaan.”

1500 toeschouwers

De bekeropwarmer voor de kraker waarbij Van Wijk op zijn minst 1500 toeschouwers verwacht, verliep alvast op rolletjes voor Veen. “Nou ja, we wonnen met 9-1 van RKTVV, maar dat hadden er ook 15 kunnen zijn. Eigenlijk zijn dat soort wedstrijdjes niet aan mij besteed. Achteraf gezien mag ik echter niet mopperen als je hoort dat Kozakken Boys maar met 4-3 wint van een vierdeklasser en ASWH zelfs werd uitgeschakeld door een derdeklasser.”

Be Sociable, Share!