‘Niet met knikkende knieën naar Oss’

De laatste indruk blijft meestal het langst hangen en in dat kader spreken de prestaties van Gemert voor Bert Ruijsch (foto) tot dusverre niet in zijn voordeel. De coach uit Zaltbommel bouwde in Gemert een indrukwekkend palmares op, maar ondervindt deze jaargang – zijn laatste voordat hij naar Venray vertrekt -  dat het ook anders kan. Hoewel hij zegt dat zelf niet echt zo te ervaren en er zeker niet gebukt onder gaat. “Het is rustig in en om de club, soms misschien wel te rustig. De hoofdoorzaak van onze positie op de ranglijst is duidelijk: we scoren heel moeizaam. Anderzijds vind ik dat wij bij momenten qua spel misschien wel beter voetballen dan vorig seizoen.”

Toch zijn er duels geweest waarin Gemert door de ondergrens zakte. “Maar dat had in mijn optiek puur met vertrouwen te maken. Als je weinig punten pakt, werkt zoiets altijd door. Gemert heeft twee overwinningen nodig en dan zul je zien dat het structureel beter gaat. Ik heb daar alle vertrouwen in, zoals ik ervan overtuigd ben dat Gemert niet zal degraderen. Dat meen ik oprecht. Zondag zei coach Eric Meijers het nog tegen mij na onze wedstrijd tegen Achilles’29. ‘Als jullie Ivo Rigters erbij hadden, stonden jullie op onze plek’.

Zo’n beresterke, scorende spits loopt volgens Ruijsch bij vrijwel iedere topklasser in de aanval. “Baronie heeft geen voorhoede, Quick’20 ook niet echt en daarboven staan wij. Dat is geen toeval. Bas van der Reijken? Die scoorde vorig seizoen aan de lopende band, maar heeft er nu één gemaakt. Hopelijk trekt de leiding van de club lering uit dit gegeven. Als je echt wat wilt in de topklasse, en dat wil Gemert, dan moet aan de breedte van de selectie gewerkt worden en dan met name in aanvallend opzicht.” Ruijsch sluit niet uit dat de ommekeer zich zaterdagavond bij FC Oss aandient. “Wij gaan echt niet met knikkende knieën naar de koploper. FC Oss heeft zich als een stabiel team gemanifesteerd, maar ik heb betere ploegen gezien. Het is voor mij geen uitgemaakte zaak dat Oss kampioen wordt, al hebben zij wel de luxe van een brede selectie”, stelt Ruijsch met een knipoog naar de beleidsbepalers in Gemert.

Be Sociable, Share!