Niet meer de sjaak

Bijna een week geleden maakte hij zijn eerste twee competitiedoelpunten voor De Valk. De van SBC overgekomen aanvaller kreeg vanaf minuut één het vertrouwen, speelde alles en vaak heel behoorlijk, maar zijn handelsmerk vanuit het verleden had hij tot aan het duel met Blauw Geel’38 nog niet in daden weten om te zetten.  “Dit voelde als een verlossing”, bekent Sjaak Egmond.

Gezien zijn stelselmatige basisoptredens kampte hij de voorbije maanden niet met bankvrees. “Verre van, het liep ook best redelijk na een aanvangsperiode waarin ik echt moest wennen aan het verschil in tempo en handelingssnelheid. De trainer stelt mij als rechts- of linkshalf op. In de praktijk betekent dit dat je als een verkapte vleugelspeler voetbalt. Bij SBC was ik een scorende speler, wat natuurlijk ook het leukst is. Nu meer een voorbereidende speler. In het duel met Venray maakten we drie goals met drie assists van mij.”

Egmond heeft zodoende zeker zijn inbreng bij de hoofdklasser uit Valkenswaard. “Maar dat scoren, hè. Tegen Dongen liet ik een grote kans op de gelijkmaker liggen. Daar was ik wel een beetje ziek van. Zeker omdat we daardoor de wedstrijd verloren.” De laatste twee duels werden echter gewonnen door De Valk. En Sjakie scoorde. Is het lek boven? “Vorig seizoen had De Valk ook met een moeizame start te maken, heb ik vernomen. Daarna volgde een reeks met zes overwinningen op rij. Dus we kunnen nu nog even vooruit”, grapt Egmond met een kwinkslag richting het eerstkomende duel bij Meerssen.

Loopvermogen

“Ik weet eigenlijk niets van die ploeg. Zoals eigenlijk alle clubs een onbeschreven blad voor mij waren. De details zullen we ongetwijfeld te horen krijgen. We gaan vol voor de winst. Het vertrouwen is gegroeid, zo werkt dat als je wint. En wij hebben de topscorer van de Hoofdklasse B in huis! Ja, Ruud van den Dungen kan dit seizoen het verschil maken. Ongekend, dat loopvermogen van hem. Hij blijft er maar overheen vliegen. Ik kende Ruud nog van onze gezamenlijke tijd bij FC Eindhoven. Hij is completer geworden, doelgerichter ook. Vooral tijdens de trainingen merk je pas echt hoe sterk hij is.” Maar Sjaak is nu ook los.

Be Sociable, Share!