‘Niet helemaal fair’

foto Jeffrey Oomens

Manuel de Ceuster moest binnenkort sowieso naar de tandarts en na zondag in versneld tempo. De aanvoerder van Dongen kreeg een tik op zijn gezicht, waarbij stukjes voortand afbrokkelden. “Ik zag zelf niet wat er gebeurde, maar volgens onze verzorger kreeg ik een bewuste mep.” Dongen tegen OJC Rosmalen was vooral een wedstrijd met een hoog irritatiegehalte.

Waar de gasten zich met name in de tweede helft stoorden aan het toenemende gezeur en gejammer van de thuisploeg, plaatste De Ceuster vraagtekens bij de wijze waarop OJC zich weerde in de duels. “Niet helemaal fair, laat ik het zo maar omschrijven”, aldus de man die zegt niet snel bang te zijn, maar waarbij het dun toch door de broek liep. “Ik heb angst voor de tandarts.”

Finesses

Al vergoedde het genot van de driepunter (3-1) de mogelijke pijn alvast een beetje. Zo dacht Paul van Zon er ook over als de manier van voetballen het item is. “Die was matig, ja. Na die snelle 2-0, want we startten wel goed vond ik, verzuimden we OJC op te sluiten. Het lijkt wel op we dan als ploeg op twee gedachten hinken. Zorgen we dat die 2-0 veilig gesteld wordt of gaan we door voor dat derde doelpunt?” Dat laatste gebeurde, maar pas tegen het einde van de wedstrijd. In de fases daartussen liet Dongen zich meeslepen in een fysiek gevecht. Omdat spelmaker Fatih Kamaci erg kort werd geschaduwd, ontbrak het de gastheer aan de finesses om zich daaraan te kunnen onttrekken.

Resultaat weegt zwaarst

Veel geloop met de bal en onzuivere voortzettingen domineerden het spelbeeld na rust. “Anderzijds kun je ook zeggen dat we als ploeg goed verdedigd hebben. Gezien de stand moesten zij, maar ze konden weinig afdwingen en dat was onze verdienste. Uiteindelijk heb ik toch liever dit, dan een lekkere wedstrijd afleveren en geen punten mogen bijschrijven”, bekende Van Zon met een koud biertje in de hand. Ploeggenoot De Ceuster kon zich volledig vinden in die woorden. “Dongen kan absoluut beter en wil ook beter, maar het zwaarst weegt het resultaat.”

foto Jeffrey Oomens

Be Sociable, Share!