‘Niet eens geflatteerd’

“Het was een lekker dagje.” En of het een lekker dagje was! Op bezoek bij nummer twee EHC haalde Deurne keihard uit. Nul tegen zes, met vier doelpunten van Maarten Vos. “Op een gegeven moment vlogen ze er ook van buiten de zestien in. Normaal ben ik niet zo’n goalgetter. Ben meer de man van de assist.”

In dat kader stipte Vos de voorbereiding van de ijsbrekende 0-1 aan. “Na een actie van mij kon Lennart Gerdes de score openen. Niet onbelangrijk natuurlijk. Ik vond de uitslag niet eens geflatteerd. Zij kregen hun eerste en enige kans pas bij 0-5. Onderschatting? Daarmee zou je de prestatie van Deurne tekort doen. Wij waren messcherp en profiteerden van hun mindere punten. Het centrale verdedigingsduo vond ik bijvoorbeeld aan de trage kant.”

Bij de eerste elf

Per seizoen scoorde Vos tot nu toe gemiddeld zeven à acht doelpunten. Bij zijn vorige club DESK finishte Vos op acht. “Over dat aantal zal ik nu waarschijnlijk heen komen. Hoewel dat geen doel op zich wordt. Met Deurne moeten wij zorgen voor een plaatsje bij de eerste elf. Dan hebben we het goed gedaan. Door een uitschieter zoals deze gaan we ons nu niet ineens anders gedragen.”

Het bruggetje naar komende zaterdagavond is frappant. “Afgelopen seizoen verloor ik met DESK bij EHC. Met 6-0! Thuis tegen DESK zou je verwachten dat wij moeten kunnen winnen. Maar ja, in deze hoofdklasse weet jet het nooit. Gemert steekt er bovenuit, maar voor de rest kan iedereen van iedereen winnen. Dat is ook nu maar weer eens bewezen.”

Be Sociable, Share!