‘Niet één fatsoenlijke aanval’

foto Thijs Meeuwsen

foto Thijs Meeuwsen

Van onderschatting was volgens Bas Smulders geen sprake. “Nee, nee. Daar lag het niet aan, wij zien Baronie als een min of meer gelijkwaardige tegenstander. Toch werden wij vooral afgetroefd op agressiviteit”, reageert Bas Smulders op het pak slaag (4-0) voor OJC Rosmalen in Breda. “Kwalijk. Deze dreun is wel aangekomen, hoor.”

OJC had zich ingesteld op een pittige wedstrijd, die dat predicaat vanuit Rosmalens perspectief echter al redelijk snel niet meer verdiende. “Vanaf de aftrap ging het al fout. Breedtepass: balverlies. En die jongen schiet de bal vervolgens indraaiend vanaf de zijkant in de verre bovenhoek. Misschien niet zo bedoeld, maar hij telt wel, hè. Niettemin heb je dan nog 89 minuten om te herstellen, maar in de praktijk kwam daar niets van terecht. Zij zaten er bovenop en wij hadden daar geen antwoord op. In de gehele wedstrijd hebben we eigenlijk niet één fatsoenlijke aanval gehad. Op doelman Dirk Smulders na heeft iedereen ondermaats gepresteerd. Een collectief falen”, trekt Smulders het boetekleed aan.

Die jongen, nieuwkomer Jurik Zimmerman, zorgde met een licht van richting veranderd schot nog binnen het kwartier voor 2-0: game, set and match! Want OJC kreeg maar geen poot aan de grond en werd na een half uur bovendien met een rode kaart voor Wesley Meeuwsen geconfronteerd. “Wesley beweerde dat het pertinent geen elleboog was en de grensrechter had ook niks geconstateerd. Maar ja, de scheids beslist en die was vrij resoluut.  Dubbel verlies? Ik vrees van wel… En met de reeks die er nu aan komt – Gemert, EHC, Blauw Geel en UDI – geen prettig vooruitzicht. Wesley is enorm belangrijk voor ons. Om te beginnen als aanspeelpunt voorin. We trainen daar heel gericht op. De technische staf zal nu vermoedelijk even iets anders moeten bedenken”, verzucht de middenvelder. “Wesley heeft ons als groep zijn excuses aangeboden. Hij baalt er zelf natuurlijk ook van.”

Handvaten

Wonden likken en blik vooruit zodoende? “Zoiets ja. Beter één keer met 4-0 verliezen dan vier keer met 1-0”, zoekt Smulders naar handvaten. “We hadden Gemert thuis graag op een andere manier ingegaan, maar het is zoals het is. Geen paniek, maar wel een keiharde les. Hard werken en met zijn allen tot het gaatje gaan. Daar heeft het bij Baronie met name aan ontbroken. Je kunt die eerste helft wel onder de noemer pech scharen, maar dan houden we onszelf voor de gek. Onlangs voor de KNVB-beker tegen Hoek hebben we laten zien dat dit OJC heus kan vechten. Dat moet de komende periode de basis worden. Om te voorkomen dat we straks na een kwart competitie mogelijkerwijs al achter de feiten aanlopen. De top 5 is en blijft ons uitgangspunt”, verzekert Smulders,die ploegmaat Thijs van der Velden in Breda eveneens weggestuurd (tweemaal geel) zag worden. Nee, het was niet bepaald OJC’s dag, zeg maar…. Dat zullen de spiedende ogen van Bert Ruijsch (Gemert) ook waargenomen hebben.

 

Be Sociable, Share!