‘Niet boos op Wesley’

De huidige spelersgroep grotendeels bij elkaar houden en met een paar gerichte versterkingen de weg naar boven vervolgen. Dat is de insteek van de beleidsbepalers bij OJC Rosmalen. Het buitenkansje Wesley Meeuwsen paste perfect in dat plaatje. Maar helaas voor OJC, de spits koos niet voor zijn oude club. “Erg jammer, zeker omdat hij qua regio en ranglijst naar een directe concurrent gaat. No hard feelings trouwens, wij zijn echt niet boos op Wesley. Het is zijn vrije keuze.”

Met de komst van de spits was de invulling van de frontlinie voor volgend seizoen meteen klaar geweest. “Wij zijn generaal tevreden over het huidige duo Tony de Groot en Thijs van der Velden. Maar wel kwetsbaar als hen iets overkomt of zich vormverlies voordoet, zoals een tijdje terug bij Tony het geval was. Daarin gaan we nu Meeuwsen heeft afgezegd dus verder zoeken. Een middenvelder met scorend vermogen en een linksback met een linkerbeen staan eveneens op onze wensenlijst. Daarbij moeten we werken binnen onze mogelijkheden. Dat gold overigens ook voor Wesley, waarbij we voor OJC-begrippen maximaal hebben ingezet. Maar ik weet niet wat zijn beweegredenen waren om voor Blauw Geel te kiezen. Ik kan alleen maar zeggen dat wij een prima gesprek voerden.”

Genieten

Na drie overwinningen op rij mag OJC weer een beetje omhoog kijken. “Gemiddeld genomen scoren we evenveel goals in vergelijking tot afgelopen seizoen, maar incasseren er aanzienlijk minder. Precies wat we voor ogen hadden. We hebben gewonnen aan stabiliteit. De rol van de keeper is daarin belangrijk. Dennis Smit straalt rust uit. Als hij ‘los’ roept, zijn er verder geen twijfels over het vervolg, als je begrijpt wat ik bedoel.”

Zondag gaat OJC zondag naar koploper Gemert. “Tja, een ploeg waarop voor de overige teams in deze afdeling normaal gesproken geen maat staat. In principe kun je vooraf stellen dat alles wat je daar pakt, meegnomen is. Verliezen van Gemert heeft per saldo geen effect op je competitieplaats. Niettemin leeft deze wedstrijd wel bij onze jongens. In Gemert is het altijd prettig voetballen. Mooie ambiance. Genieten wordt het motto.” Ondanks de bittere pil die deze dagen werd weggeslikt.

Be Sociable, Share!