Negen punten en pas dan verder kijken

foto Jeffrey Oomens

Het klinkt een beetje raar als Arie van der Zouwen zegt dat Dongen als nummer twee op de ranglijst eerst maar eens moet zorgen dat doelstelling één behaald wordt. En dat is de grens van 35 punten aantikken. “Twee keer achter elkaar verliezen en je duikelt zo een plaats of zes”, aldus de coach, die de POP-gesprekken met de individuele spelers inmiddels achter de rug heeft.

Die persoonlijke ontwikkeling stemt Van der Zouwen tevreden, net als trouwens de progressie die Dongen als team doormaakt. “De groeipotentie is nog steeds daar. Het lijkt me duidelijk dat we deze selectie bij elkaar willen houden, maar inhoudelijk kan ik daar op dit moment verder geen relevante mededelingen over doen. Voetbaltechnisch zijn we in staat ons eigen spel te spelen met een min of meer vaste veldbezetting, soms met een kleine tactische bijstelling. Dat pakken ze goed op. Het ziet er heel behoorlijk uit, maar aan de andere kant weet je hoe het werkt in de voetballerij. Er wordt toch vooral naar de resultaten gekeken en daarbij ben je zo goed als je laatste wedstrijd.”

DESK

Op papier krijgt Dongen (26 punten) zondag tegen hekkensluiter DESK (8 punten) de ideale opstartopponent richting de periode waarin de prijzen verdeeld gaan worden. “DESK zal zich ongetwijfeld nog een keer willen oprichten en daar moeten we ons op instellen. Toch is het een wedstrijd die je op basis van de aanwezige kwaliteit moet kunnen winnen. In aanvallende zin zit ik weer wat ruimer in de keuzemogelijkheden door de terugkeer van Remon Koenen en Yeswendum Gire. Roel Willemse is weer zover dat hij meetrainen met de groep. Alleen voor Sander de Bont duurt dat nog even.”

Be Sociable, Share!