Nare smaak

foto Mick O Photography

Een paar weken geleden hadden Jack Sweres en Chafik Boushaba een onderonsje. Het gesprek ging over de interesse van KFC Nieuwmoer voor de spits van Baronie. Coach Sweres raadde een overgang naar België op korte termijn af. Op sportieve- maar ook op morele gronden. “Chafik zegde toen toe in ieder geval tot het einde van het seizoen te blijven.” Loze woorden, blijkt nu Boushaba zijn vertrek per direct heeft aangekondigd.

En daar balen ze van, bij Baronie. “Ik heb daar op zijn zachtst gezegd geen goed woord voor over. Ik dacht dat wij een afspraak hadden. Ondanks dat Boushaba de laatste weken iets minder presteerde dan daarvoor, heeft hij zich dit seizoen ontwikkeld tot een belangrijke speler voor ons. Ook zijn verdienste, maar niet alleen dat. Wij hebben Chafik, die overkwam van een vierdeklasser, de kans gegeven en het vertrouwen geschonken. Hij zat lekker in zijn vel, ook dankzij Baronie, dankzij zijn medespelers. Ik vind dat hij die feiten nu wel heel erg makkelijk terzijde schuift. Straks wordt hij in België langs alle kanten van de ene hoek naar de andere geschopt. Lekker voetballen is dat. Is het dan alleen geld dat telt? Blijkbaar bestaat het begrip morele verplichting niet meer.”

Het vertrek van Boushaba is voor Baronie een flinke sportieve aderlating, dat staat buiten kijf. Hoewel de geagiteerde Sweres daarin de nuance probeert te zoeken. “Aan elke speler op ons niveau kleeft wel een beperking, anders speelt die niet op dit niveau. Je moet dat wel in juiste proporties blijven zien. Niettemin zadelt hij ons inderdaad wel met een probleem op. Waar halen wij nu middenin het seizoen een vervanger vandaan? Echt heel jammer dat het zo loopt”, zegt Sweres met ingehouden woede.

Eigen jeugd

Afgaande op eerdere ontwikkelingen dit seizoen lijkt Baronie echter sterk genoeg om ook deze tegenvaller op te vangen. “We hebben inmiddels al drie jongens uit de eigen jeugd laten debuteren. En die pakken het geweldig op. Joris Peeters deed het zondag bij Gemert prima als linksback. Ik zie geen reden om hem te vervangen”, verklapt Sweres, die tegen De Valk geen beroep kan doen op de geschorste Benjamin van Wanrooij en de geblesseerde doelman Guido Van Sant. Vincent Vervoort is het hele seizoen nog niet beschikbaar geweest. “Op dat moment koop je daar na een nederlaag even niet zoveel voor, maar dat Anton Janssen van Gemert ons loofde voor het gedurfde spel is op zijn minst een signaal dat wij met Baronie op de goede weg zijn.”

Be Sociable, Share!