Naïef

Als je wint, heb je vrienden. Dezelfde mensen die vooraan stonden te juichen toen Dongen succes op succes stapelde, vormen momenteel de grootste groep criticasters. Beetje kortzichtig, maar puur naar de resultaten gekeken hebben ze een punt, want dat de Dongense machine stevig sputtert is een understatement. Voordeel van dat nadeel: erger dan zondag kan bijna niet. “De eerste helft was een drama, maar die 0-4 tegen De Valk zie ik toch als een incident. In de overige duels is Dongen nooit weggespeeld. Sterker, vaak waren we op zijn minst gelijkwaardig. We moeten effectiever worden en vooral slimmer”, vindt linksback Paul van Zon.

‘Paultje’ zelf is bezig met een meer dan behoorlijk hoofdklassendebuut. Dat DESK naar zijn diensten hengelde, is daar een bewijs van. En eigenlijk doet de formatie van Clemens Bastiaansen het in zijn geheel ook zeker niet slecht. “Nee, alleen de laatste weken – los van De Valk – zit het te vaak net niet mee. Deels door pech en als gevolg daarvan ook door een afnemend zelfvertrouwen. Echt, en dan bekijk ik het niet door een geel-blauwe bril, als je alle duels nog eens afgaat die we dit seizoen gespeeld hebben en ziet wat we hebben weggegeven. Da’s veel, hoor. Dat betekent dat Dongen kwalitatief zonder meer kan meespelen in deze afdeling, maar dat we op bepaalde momenten net niet zakelijk genoeg zijn. Net niet geraffineerd genoeg. Even voor een bal gaan staan, even wat extra tijd nemen. Op het oog futiliteiten, maar met tegenstand van dit kaliber hoogst noodzakelijk. Vanuit het verleden wisten wij dat eventuele foutjes toch wel weer rechtgetrokken zouden worden. Maar nu gelden andere wetten. Ja, soms zijn wij te naïef.”

Komend weekend trekt het Dongense gezelschap naar koploper UNA. “Die zijn te pakken”, beweert het 20-jarige talent. “Bij ons thuis maakten ze pas vlak voor tijd gelijk. Een voorbeeldje van wat ik net zei. Ik schat dat wij nog tien punten nodig hebben om helemaal safe te zijn en daar hebben we zes wedstrijden voor.” Trouwens, waarom geen DESK? “Ik wil minimaal nog één seizoen bij Dongen voetballen. Hier weet ik wat ik heb. Ben redelijk zeker van speelminuten. Op termijn wil ik hogerop. Met Dongen? Dat zou het mooist zijn.”

Be Sociable, Share!