Muis vangt kat

foto Kozakken Boys.nl

Voor alles komt een eerste keer. Zo had Guido Van Sant nog nooit een strafschoppenserie verloren. “Dubbel balen dit”, sprak de doelman van Baronie na de eliminatie van de Bredase hoofdklasser vanaf de stip door derdeklasser Internos. Van Sant keerde een penalty, maar het was niet voldoende om een afgang te voorkomen.

Want dat was het toch? “Absoluut. Als Baronie zijnde zetten we onszelf volledig te kakken. Niets ten nadele van Internos, want die hebben naar vermogen gespeeld. Het zijn voor een coach van die ongrijpbare dingen. Vanaf donderdag praat je in op de jongens. Geen onderschatting, houd het baltempo hoog. En toch gebeurt het. Naarmate het langer 0-0 blijft, groeit de hoop op een resultaat bij de tegenstander. We zijn niet de eersten die het overkomt en zullen niet de laatste zijn, maar frustrerend blijft het. Als speler zou het mijn eer te na zijn, maar ja..”, wond coach Jack Sweres zich een nachtrust na het echec nog steeds op.

Idem dito Van Sant. “Die beker is de kortste weg naar deelname aan de grote KNVB-beker. Nu rest alleen nog een periodetitel om dat te verwezenlijken. Tot de zestien ging het allemaal nog, maar we konden de muur niet slechten. Pas vlak voor tijd kregen een dikke kans op een goal”, refereerde Van Sant aan het moment waarop Frits Paap van dichtbij naast mikte. En toen vervolgens Ruud van Stokkom en Tom Janssen vanaf elfmeter misten, was het feest in Etten Leur. Voor de thuisclub.

Oorwassing

Dat was het ook in Werkendam. Figuurlijk dan., want daar vond een ouderwets kat-en-muis-spelletje plaats tussen hoofdklasser Kozakken Boys en tweedeklasser Altena. De teller stopte pas bij 9-0. “Die rode kaart in de tiende minuut bij 1-0 was funest. Mijn aanvoerder Erik van Zanten was misschien te laat met een tackle, maar om daar nou meteen rood voor te geven. Daarna was er geen houden meer aan voor ons. Langs alle kanten kwamen ze voorbij. Al moet ik zeggen dat Kozakken Boys een heel goed team heeft. Met elf man kunnen wij daar al niet tegenop, laat staan met zijn tienen”, verklaarde Altena-coach Mari de Laat de oorwassing in de derby.

Be Sociable, Share!