‘Mooie dag van maken’

Nuenen is klaar voor de komst van PSV. “Alles wat we in de hand kunnen hebben, is door onze vrijwilligers geregeld. Het weer en de publieke belangstelling moet de rest doen”, verwacht Hans Waterschoot, de selectiemanager van de hoofdklasser en voor dit duel eindverantwoordelijk PR-man. “Hoe dan ook gaan we er een mooie dag van proberen te maken. De kaartvoorverkoop verloopt alvast lekker.”

De wens van Dick Advocaat om aan het eind van de eerste trainingsweek een oefenduel in te lassen op natuurgras deed PSV in een vrij laat stadium bij Nuenen belanden. “Maar ze kloppen niet zomaar bij ons aan”, verwijst Waterschoot naar de naam die de club intussen in de regio Eindhoven heeft opgebouwd. “De mooiste amateurclub van Brabant”, beweert hij niet zonder het nodige chauvinisme.

Niettemin lijkt Nuenen de zaakjes inderdaad aardig voor elkaar te hebben. Niet wars van de moderne tijden, maar zonder dat dit afbreuk doet aan de eigen identiteit. Een en ander houdt onder meer in dat de technische leiding voor de invulling van de selecties altijd eerst in eigen keuken kijkt. “De betrokkenheid is op alle gebieden bovengemiddeld. Je ziet dat bijvoorbeeld aan de eerste selectie. Er werd de afgelopen tijd echt wel aan sommige jongens getrokken, maar toch is iedereen gebleven. Dat zegt wel iets en daar moeten we zuinig op zijn”, vindt Waterschoot (foto), die een flinke vinger in de pap heeft bij de noodzakelijke aanvullingen van buitenaf. “Ja, maar alles gaat bij ons in overleg. Alleen moet uiteindelijk één iemand de knoop doorhakken.”

Internationals ontbreken

De drie nieuwkomers (Pieschel, Christianen en Hendriks) maken zaterdag (aanvang 16.30) deel uit van de wedstrijdgroep, die dan vier trainingen in de benen heeft.  “Voor Noel Jansen, Tommy Jacobs en Ruud Jansen komt dit duel mogelijk te vroeg. Hoewel zij daar zelf wellicht anders over denken. Tja, PSV is en blijft een verhaal apart, hè. Klopt, coach Pierre van den Eeden komt speciaal voor deze wedstrijd over vliegen vanaf zijn vakantieadres in Spanje. Maar hoe prachtig dit voor de betrokkenen ook is, de competitie is straks uiteraard belangrijker. We nemen wat dat aangaat natuurlijk geen risico’s.” Zo’n vijftien jaar geleden oefende Nuenen al eens eerder tegen PSV (3-9). “Na een 3-3 ruststand en een 2-0 voorsprong voor ons”, graaft de voormalige doelman van Nuenen 1 terug in zijn geheugen. “Internationals als Van Bommel, Willems, Bouma, Strootman en Toivonen ontbreken nog, maar ik vermoed dat PSV heus een representatief elftal op het veld heeft staan.”

Be Sociable, Share!