‘Mooi slot aan breien’

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Het zou zomaar kunnen dat Arie van der Zouwen komend seizoen geen club heeft. Iets waar de huidige coach van Dongen overigens niet wakker van zal liggen. “Aan eventuele tijdsinvulling geen gebrek, hoor. Ik was natuurlijk vrij laat nadat ik had besloten toch niet door te gaan in Dongen. Er waren sindsdien wat mogelijkheden, maar die vond ik per saldo niet interessant genoeg. Als het blijft zoals het nu is, zal ik in het najaar maar eens gaan solliciteren. Dat heb ik in al die 30 jaar trainerschap nog nooit hoeven doen.”

Tijden veranderen en niet alleen in dat opzicht. Redelijk openhartig vertelt Van der Zouwen waarom hij medio januari besloot er geen derde jaar aan vast te plakken. Eén van de redenen was gelegen in de vaststelling dat twee spelers binnen de selectie niet verder wilden met de coach. “Afgezet tegen in totaliteit 18 spelers geen schokkend percentage, integendeel zelfs. Toch gaf het me een vervelend gevoel. Waarom? Er gaat tegenwoordig blijkbaar ergens iets mis als je kritisch bent. Hoewel te allen tijde opbouwend, hadden twee spelers daar moeite mee. Is een beetje het tijdsbeeld, hè. Maar blaas dit alsjeblieft niet op. Vind het zoals ik al zei vervelend, maar ik kan verder prima en onafhankelijk met deze situatie omgaan en andersom verwacht ik eveneens geen problemen. Samen gaan we namelijk alles aangrijpen om er met Dongen een mooi slot aan te breien.”

Negentig procent

Ook het gegeven dat Van der Zouwen zich in dit issue naar eigen zeggen niet honderd procent geruggensteund voelde door de leiding nam hij mee in zijn overwegingen. Net als de onzekerheid over de invulling van de selectie in het geval daaruit onverhoopt spelers zouden wegvallen. En wat in vervolg daarop dan de doorgroeimogelijkheden zouden zijn. “Uiteindelijk waren er bij het opstellen van al die puntjes toch teveel onduidelijkheden. En bij twijfel niet oversteken, nee. Ik zat aangaande het totale pakket inderdaad op pak hem beet negentig procent qua gevoel , maar dat is geen honderd, als je begrijpt wat ik bedoel. Nogmaals, maak er geen negatief verhaal van, want overall rijd ik nog steeds vier per week met een gezonde drive op en neer vanuit Dordt.”

Na koploper Venray wacht Dongen zondag een nieuwe krachtproef. “Sinds ik in Dongen ben, hebben we drie keer verloren van Groene Ster. Die spelen niet het voetbal zoals wij dat met Dongen voor ogen hebben, maar toch ben ik er wel gecharmeerd van. Ik verwacht een aparte wedstrijd”, verwijst Van der Zouwen naar het carnavalsfeest dat beide teams in de benen hebben. “Ja, ik vind dat Dongen wel progressie heeft geboekt sinds ik in de zomer van 2011 begon. In de tussentijd zijn vier poppetjes vervangen, allemaal uit eigen gelederen. En zonder dat dit dus afbreuk heeft gedaan aan de kracht van het elftal in zijn totaliteit.”

Be Sociable, Share!