Mooi, mooier, …mooist?

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Met betrekking tot de beslissende wedstrijd van zondag bij EHC maakte het puur puntentechnisch niets uit dat Schijndel het duel met Venray in de slotfase alsnog (4-3) naar zich toetrok. Vooraf wist de nummer twee van de Hoofdklasse immers dat alleen een overwinning met meer dan twee goals verschil een ander uitgangspunt zou betekenen. “Ja, maar winnen is altijd goed. Sowieso voor het gevoel”, spreekt Rinse Wiekema uit ondervinding.

De spits die donderdag mogelijk zijn laatste thuiswedstrijd in het shirt van Schijndel speelde. Zoals bekend verkast hij straks naar Blauw Geel’38. “Eerlijk gezegd heb ik daar niet zo bij stil gestaan, maar het zou kunnen. We weten dat het bij EHC absoluut beter zal moeten en vooral constanter. Ik bedoel, tegen Venray voetbalden we bij vlagen heel aardig, maar gaven aan de andere kant teveel ruimte weg. Leuk voor de neutrale kijkers, want die hebben gegarandeerd een boeiende wedstrijd gezien. Maar vermoedelijk niet toereikend voor een resultaat bij EHC, dat over het algemeen wel raad weet met de ruimtes.”

Het besef dat het anders zal moeten lijkt in ieder geval al daar bij Schijndel. En zo niet, dan zal coach Mark Schenning dat zijn mannen nog wel een keer inpeperen. Eén en ander weerhield het team er volgens Wiekema niet van intens te genieten van de winst op Venray. “Het groepsgevoel is echt top bij dit Schijndel en nee, dat heeft niet alleen met de resultaten te maken. Ook buiten het voetbal trekken we met elkaar op. Laatst hadden we een spontaan georganiseerde barbecue bij Sjakie. Zaten we daar toch met een mannetje of dertig inclusief aanhang. Nee, mijn besluit om te vertrekken is onomkeerbaar. Maar je zult begrijpen dat dit niets met deze groep en de supporters te maken heeft.”

Ambitieus

Na de zomerstop hoopt Wiekema bij Blauw Geel dezelfde eendracht binnen de selectie aan te treffen. “Blauw Geel is in ieder geval een goed georganiseerde vereniging, dat is alvast meegnomen. Blauw Geel was één van de twee clubs die ik in gedachten had om straks voor te spelen. Sinds ik mijn vertrek bij Schijndel aankondigde, heb ik met en stuk of tien clubs contact gehad. Maar telkens stond of de vereniging me niet aan, of was de reisafstand te groot. Een terugkeer naar SBC werd, zeker na de promotie, redelijk actueel. Maar toen belde Blauw Geel en na één gesprek was ik er al uit. Zij zijn ambitieus en daar houd ik wel van. Een beetje druk op de ketel ervaar ik niet als lastig. Bij UNA heb ik eerder met dat bijltje gehakt. Ik weet hoe het voelt om voor een plaats bovenin te voetballen.” Of voor promotie naar de Topklasse. “Dat zou de ultieme bekroning op een nu al geweldig seizoen zijn. Maar laten we eerst EHC maar eens proberen te verslaan.”

 

Be Sociable, Share!