Momentjes

foto Jeffrey Oomens

Tijdens de rust waren ze het eens bij OJC Rosmalen. Tegen dit Dongen viel wat te halen, luidde de conclusie. “Jammer van die beginfase, maar ik vond ons in de eerste helft beter. Als je vervolgens ziet wat wij daarna gebracht hebben, dan is dat teleurstellend. Nu zijn we volgende week verplicht om te winnen, anders kunnen we weleens een moeilijk seizoen tegemoet gaan”, sprak Tony de Groot bezorgd na het 3-1 verlies.

Die gedachte lijkt wat aan de voorbarige kant. Zoals De Groot zelf aangaf, is het gros van de ploegen uit de Hoofdklasse B min of meer aan elkaar gewaagd. “Behalve Gemert heeft geen enkel team de klasse om een wedstrijd in voetballend opzicht volledig naar de hand te zetten. De mate van inzet is dan vaak beslissend. En de momentjes.”

Kaasjager

Ter illustratie: wat als de inzet van Fred van Schaik bij 1-0 via de binnenkant van de paal over de doellijn was gehobbeld en niet in de grijpgrage handen van doelman Timen Beijes? Aan de overzijde deed het gemis van de twee geblesseerde eerste keepers zich gelden, want de jeugdige – en dus onervaren – Arjen Kaasjager ging bij het tweede doelpunt van Dongen in de fout. Kaasjager twijfelde bij het uitkomen, stopte en werd vervolgens geklopt door de niet eens zo krachtige hoofdknik van Jeroen Nagel. Zo werd het 2-0 in plaats van 1-1.

Geen strafschop

“Die jongen deed het voor de rest niet slecht, daar wil ik verder niets over zeggen.” Dat wilde De Groot wel over de aanleiding van de eerste goal. “Ik betwijfel of die penalty waaruit de 1-0 viel er een was”, blikte De Groot terug op de fase waarin Koen Bakker gretig naar het gras ging. Assistent-coach Nico Koningstein wist het zeker. “Geen strafschop! Dongen maakte de wedstrijd na rust vakkundig dood, haalde waar het kon het tempo eruit. En OJC bleef het antwoord daarop schuldig”, trok Koningstein ook het boetekleed aan. “Geen fijne wedstrijd? Waar zie je die dan wel in deze afdeling? Ik vond Dongen vorig seizoen een leuke ploeg om naar te kijken, maar daar is weinig meer van over.”

foto Jeffrey Oomens

Be Sociable, Share!