Mols moet en zal belangrijk zijn

Toen hij zaterdagmiddag na één traininkje groen licht kreeg van de medische staf duurde het voor Alexander Mols een eeuwigheid voordat het zondag half drie was. “Als je weken langs de kant zit en ziet dat het niet draait, vreet dat aan je. Dan wil je erbij zijn en helpen.” Dat laatste bracht de goalgetter met twee treffers in de praktijk tegen Deurne (3-2).

Gangbaar is het niet dat trainers een speler na weken van inactiviteit met één oefensessie in de benen alweer laten spelen. Dat Francois Gesthuizen de gok toch nam, toonde aan hoe hoog de nood was bij de Veghelaren. Achteraf gezien pakte alles goed uit. Mols bleef heel, prikte er twee binnen én de broodnodige driepunter zat in de knip. “In het begin van de wedstrijd had ik nog wat angst bij het sprinten. Hoewel mijn bovenbeen strak was ingetaped en ik de dagen ervoor geen reactie had, speelt dat toch in je gedachten. Maar op een gegeven moment raak je daar overheen.”

Zeker als na twintig minuten de 1-0 van zijn makelij in het netje ligt. “Een mooie goal ook. Toch had ik het in die fase conditioneel best lastig. Was op zoek naar mijn tweede adem.” Hetzelfde scenario speelde zich in de tweede helft af. “Na een uur zat ik er voor mijn gevoel helemaal doorheen. Maar dat blijkt dan toch mee te vallen als de omstandigheden je ertoe dwingen”, refereert Mols aan de 1-2 van Deurne en de inhaalrace die de thuisclub diende in te zetten. Met dus die bekroning tot gevolg, ook voor Mols zelf.

Boost

“Weet eigenlijk niet eens precies meer hoe ik die 3-2 scoorde. We hebben wel even een feestje gevierd, ja. Nu moeten we doorpakken, te beginnen zaterdag tegen Brabantia. Een paar spelers zoals Wesley Meeuwsen en Enis Genc hebben we er waarschijnlijk pas na de winterstop weer bij, maar ik verwacht dat deze overwinning ons een boost geeft. We moeten alleen zorgen dat we de goals niet meer zo makkelijk weggeven. Anders wordt de druk op de aanvallers wel erg groot als je er telkens een stuk of drie moet maken. Voor mijzelf is het nu zaak dat de afvalstoffen worden weggemasseerd en dan ben ik er klaar voor. Moet ik er klaar voor zijn. Ik moet weer voor langere tijd gaan spelen, daar verplicht ik mezelf toe.”

Be Sociable, Share!