‘Moet effectiever’

foto Gerald van Zanten

Twee jaar geleden kukelde Schijndel tamelijk kansloos uit de Hoofdklasse. Dat scenario wil men nu voorkomen. Hoewel het pak slaag bij GOES (5-0) misschien anders doet vermoeden, komt er ook geen herhaling volgens Gerke van den Akker. “Omdat wij daar gewoonweg teveel kwaliteit voor hebben. Ook in de breedte. Wat zich in Zeeland afspeelde, beschouw ik als een incident.”

Een wedstrijd om heel snel te deleten. “Jammer dat je er nu over begint, want ik was hem eigenlijk alweer vergeten. Het klinkt raar met zo’n uitslag, maar voordat zij die 1-0 binnen schoten van een metertje of dertig hadden wij twee grote kansen onbenut gelaten. Met als schiet je meestal niets op, maar je begrijpt wat ik bedoel te zeggen. Die effectiviteit is ons grootste manco. Dat we best veel kansen creëren is positief, maar de afwerking zal beter moeten.”

Zegt de huidige captain en centrale verdediger. Hij die de Schijndelse poort mede gesloten dient te houden. “Klopt. Daarom mag je GOES als een totale offday bestempelen. Ik geloof dat we na die 1-0 binnen een kwartier vier goals binnen kregen. Heel slecht. Maar geweest is geweest. Ook onze trainer Mark Schenning  was uiteraard erg teleurgesteld, maar hij bleef zoals eigenlijk altijd rustig. Geeft aan wat beter kan en komt met oplossingen hoe. Zodat we ervan leren. Vergeet niet dat wij een vrij jonge groep hebben. Na Erik van Adelberg was ik zondag met mijn 24 jaar volgens mij de oudste. Kun je nagaan.”

Geel en blauw

Als Schijndel straks in mei op de positie staat waarop het zich nu bevindt, gaat de vlag uit. “Meer dan dat zou mooi zijn, maar geen doel op zich. Vanaf volgend seizoen kan de lat mogelijk weer wat hoger gelegd worden”, verwacht de Veghelaar die het blauw geel van de club uit zijn woonplaats ruim twee jaar geleden inruilde voor dat andere geel en blauw. “Ik kreeg daar niet de kans mezelf door te ontwikkelen op het hoogste niveau, terwijl ik zelf vond dat ik er klaar voor was. Ben blij met mijn keuze. Voel me goed hier.”

Stiekem hoopt Van den Akker dat EHC de opmaat vormt voor een nieuw Schijndels reeksje. Zoals de ploeg dat voor GOES realiseerde met twee zeges en een gelijk spel. “Hoewel het oppassen wordt tegen EHC. Een geslepen ploeg. En gebrand na de zeperd die ook zij zondag opliepen. Zou je trouwens willen vermelden dat Maarten Geerts na een jaar afwezigheid vanwege kruisbandletsel weer bij de wedstrijdselectie zit?” Bij deze.

Be Sociable, Share!