‘Moet beslissender zijn’

foto Robert Janzen

Ook voor Bas Smulders is het nu al een min of meer vaststaand feit dat de titel ‘best of the rest’ voor Venray achter het ongenaakbare Gemert het hoogst haalbare zal blijken. Op de weg daar naar toe was een verliesbeurt bij Groene Ster niet ingecalculeerd. “Met elf tegen elf moeten wij negen van de tien keer winnen van die club.” Hetgeen met een man minder dus niet lukte.

Breekpunt was de rode kaart voor Tom van Bergen, nog voor rust. “De bal was al weg, toen die spits ineens een schreeuw gaf. Op advies van de grensrechter stuurde de scheids Van Bergen weg wegens natrappen. Van Bergen bezweert dat hij absoluut niet schopte, hem alleen lichtjes raakte toen hij uitdagend voorlangs kruiste. Tekenend was dat Van Bergen na afloop bij die Sjoerd Knibbeler navroeg waarom hij zo opzichtig neer was gegaan en als antwoord kreeg dat diens actie wel bepalend was voor het resultaat. Inclusief smile.”

Kerst

Het loopt nog niet zoals het zou kunnen bij Venray. Of is dat te makkelijk geconcludeerd? “Vind ik wel. Wij zitten in een opbouwfase die op termijn moeten leiden naar het niveau van Gemert. Althans, dat is het streven. Maar dat doe je niet zomaar even. Gemert heeft ook een proces van jaren moeten doorlopen om te staan waar ze nu staan. Te goed voor deze Hoofdklasse. Als dit zo doorgaat, zijn ze met de Kerst al kampioen. Oh nee, want zoveel punten laten wij niet liggen”, herstelt Smulders.

Op zijn voorkeurspositie – op tien achter de spitsen Thoone en Joosten – wil Smulders een belangrijke pion worden. Die status heeft hij momenteel naar eigen zeggen nog niet helemaal bereikt. “Ik moet dwingender, beslissender zijn. Tegen Groene Ster had ik de 0-2 moeten maken of moeten laten scoren door die bal af te leggen. Dat neem ik mezelf kwalijk. Maar het komt goed, want dat is me in het verleden ook aardig gelukt.” Zondag wacht Venray het puntgelijke (9) Dongen. “Vond ik vorig jaar één van de betere ploegen, maar ook met een paar kwetsbaarheden. Het gemis van Van Bergen is gevoelig, met zijn opbouwende kwaliteiten en crosspasses is hij erg waardevol. Toch zie ik mogelijkheden voor ons.”

Be Sociable, Share!