‘Misschien zit er nog meer in’

DOSKOnaardeHoofdklasse

foto svdosko.nl

De wedstrijd tegen Deurne (1-0) op zich was niet je van het, maar daar hadden ze bij DOSKO – en terecht – geen boodschap aan. “Mijn moment van de avond? Toch wel de ontlading na het laatste fluitsignaal en hoe de spelers zich als één groep minutenlang omarmden. Dat plaatje met oprechte blijdschap en ook vriendschap vervulde mij met trots”, kijkt Peter Sweres terug op het (eerste?) feest na de promotie van DOSKO, dat ‘tot in de late uurtjes’ voortduurde.

“Er waren iets van 1300 toeschouwers en een flink deel bleef eveneens lang hangen. We hebben het goed gevierd, zeg maar.” In alles wat de revue passeerde in de bovenkamer van de trainer uit Etten Leur moest hij ook nog eens terugdenken aan de periode voor aanvang van het huidige seizoen. Daarin verkondigde hij broodnuchter dat dit DOSKO na de promotie uit de tweede klasse ‘mee ging draaien’. “Terwijl de meesten in en rondom de vereniging handhaving het meest realistische uitgangspunt vonden. Maar ik wist gewoon dat er meer in deze spelersgroep zat. Omdat het goeie spelers zijn. En ook omdat ze het vooral samen willen doen. Ik weet het, het is nog geen 15 juni. Maar als deze groep bij elkaar blijft, hoeven wij met het oog op de Hoofdklasse op voorhand niet te roepen dat handhaving de doelstelling wordt. Misschien moet ik daar later op terug komen, maar misschien blijkt straks anderzijds wat ik nu oprecht denk. Dat er misschien nog wel meer in zit.”

‘Naar de Hoofdklasse met Rob en Bart’

En daar is-ie weer, die onvermijdelijke vraag. Ook zonder de broers Dietvorst? “Ook hier geldt inderdaad dat het nog geen 15 juni is. Het is aan hen. . Druk uitvoeren? Zij hebben de keuze gemaakt om naar Halsteren te gaan en alleen zij kunnen dat alsnog herzien. Tegen Deurne hing er een spandoek: ‘Naar de Hoofdklasse met Rob en Bart’. Ik weet zeker dat dit wat deed met die jongens. Maar zoals ik al vaker zei, voor elke speler geldt dat hij de vrijheid van de keuze heeft. Uiteraard hoop ik dat zij blijven, maar indien niet dan heeft DOSKO straks nog altijd een prima selectie. We zullen het elftal en de speelwijze dan alleen iets anders moeten invullen. Uiteindelijk zijn ook Rob en Bart onderdeel van het grote geheel.”

Succes werkt aanstekelijk. “Een zaakwaarnemer meldde zich bij onze voorzitter met allerlei spelers. Maar dat moeten wij niet willen, joh. Gewoon doorgaan op de huidige voet, aan de hand van het huidige beleid.  Met zoveel mogelijk eigen jongens die als vrienden onder elkaar een partijtje willen voetballen. Klinkt wellicht simpel, maar dat is wel waar het in de kern om gaat. En je ziet waartoe het kan leiden. Ik heb TC1, ja. Inderdaad, mag fungeren tot en met assistent-coach betaald voetbal. Dus we kunnen rustig door promoveren”, lacht Sweres met een vette knipoog plus een verwijzing naar de al die promoties van DOSKO gedurende de afgelopen jaren.

Be Sociable, Share!