Misschien DESK, zeker geen Kozakken Boys

De omstandigheden zijn hem tot nu toe weliswaar niet gunstig gezind geweest, maar per saldo heeft Elroy Boonstoppel nog geen competitiebal voor DESK getrapt. Niettemin wil de club met hem verder. “Het aanbod van DESK heb ik tot maximaal eind februari in beraad. Het zaterdagvoetbal blijft trekken, hoewel Kozakken Boys geen optie is zolang de huidige trainer daar werkzaam is.”

In augustus, na het sluiten van de overschrijvingsperiode en gedreven door privéperikelen, streek de voetballer Boonstoppel vanuit Sassenheim neer in Kaatsheuvel. “Het zondagvoetbal zei me nagenoeg niets. Puur vanwege de trainer ben ik hier gekomen. Ad van Seeters kende mij uit zijn tijd bij Kozakken Boys.” Een snelle entree zat er echter niet in. De bond verleende hem dispensatie, maar eerst per 1 februari. Bovendien kampte Boonstoppel in die eerste maanden met een liesblessure.

Fit en wel keek de 28-jarige verdediger van origine na de jaarwisseling uit naar zijn eerste officiële optreden in de hoofdmacht van DESK. Andersom hoogstwaarschijnlijk ook, want de hekkensluiter kan wel wat ervaring en doortastendheid gebruiken. Maar ja, toen viel de vorst in. “Het is niet anders, ik zal heus nog wel aan de beurt komen”, reageert Boonstoppel nuchter op zijn uitgestelde debuut in het zondagvoetbal. Zoals hij ook realistisch tegenover de kans op lijfsbehoud voor DESK staat. “Positief blijven mag, maar dat het een heel lastig verhaal wordt, lijkt me duidelijk. Ik heb nagenoeg alle wedstrijden gezien. Pech is daarin een factor geweest, maar natuurlijk niet dat alleen. Over de kwaliteit van de Hoofdklasse zondag geef ik geen waardeoordeel. Dat kan pas als ik er zelf heb tussen gelopen, vind ik. De ambiance? Die is op zaterdag een stuk aantrekkelijker. Hoewel ik met een club als Kozakken Boys natuurlijk verwend ben geweest.”

Langerak

De zaterdag lonkt dus, maar een terugkeer op korte termijn naar de club uit zijn woonplaats Werkendam zit er voorlopig niet in. “De kennismaking met Michel Langerak is me destijds niet goed bevallen. Op dit moment heeft geen enkele zaterdagclub concreet interesse getoond, het aanbod vanaf een bepaald niveau is ook niet heel groot in deze regio. DESK is concreet en ik neem hen serieus, alleen al vanwege het feit wat ze voor mij gedaan hebben. Maar ik ben er nog niet uit.”

Be Sociable, Share!