Minder verloop, meer stabiliteit

foto Robert Janzen

Officieel moet hij de bevestiging deze week nog geven, maar Rik van Griensven gaat er vanuit dat hij ook volgend seizoen voor JVC Cuijk zal uitkomen. “Ik verwacht dat we er gaan uitkomen”, zegt de verdediger uit Nistelrode. Onderbroken door een jaartje UDI’19 zal dat straks zijn achtste jaar in Cuijkse dienst worden. “Ik voel me goed hier. De sfeer staat mij aan en prestatief wil de club vooruit. Wat dat betreft is het perspectief okay. De leiding investeert aantoonbaar in de jeugdafdeling en ik heb de indruk dat de organisatie en het netwerk van sponsoren groeiende is.”

De factor stabiliteit binnen de selectie houdt daarmee gelijke tred. “In het verleden was het normaal dat twaalf spelers vertrokken en daarvoor een x-aantal nieuwe spelers in de plaats kwam. Dat verloop is minder geworden en je ziet dat toch terug in de onderlinge verstandhoudingen, in de resultaten, in alles eigenlijk. We hebben nu een groep die voor een groot gedeelte al voor een langere periode bij elkaar is en dat betaalt zich uit op het veld. De bereidheid om een stapje extra te zetten voor elkaar is groter dan voorheen, vind ik. De rol van Jan van Deinsen is ook belangrijk, zeker weten. Die voelt precies aan wat hij wanneer moet zeggen en tegen wie. En op welke toon. Heel knap.”

Een probleem met zijn heupgewricht kostte Van Griensven (30) dit seizoen een aantal wedstrijden, maar hij acht zichzelf basisspeler. “Als ik fit ben, speel ik normaal gesproken. Of wij ons veilig wanen? Nog niet helemaal. Zondag tegen Gemert kunnen we de doelstelling – handhaven – bij winst realiseren. Definitief. Een belangrijk duel, want daarna komen we nog een aantal ploegen tegen die eveneens onder ons staan. En daartegen hebben wij het in de regel niet makkelijk. JVC is het sterkst als we ons kunnen optrekken aan de tegenstander. Zie FC Oss, waar we toch vier punten van gepakt hebben. Volgend seizoen? Ik denk niet dat er mensen in Cuijk zijn die de illusie hebben dat wij kampioen moeten worden. Twee nieuwe spelers liggen al vast en achter de schermen speelt ongetwijfeld nog wat. Noodzakelijk, omdat ook een aantal spelers vertrekt. Iets hoger dan dit jaar, dat lijkt me een mooi streven. Maar eerst inderdaad nog wel even voor zekerheid zorgen.”

Be Sociable, Share!