‘Minder tegengoals’

Ook OJC Rosmalen is begonnen met de voorbereiding. “Op een heel pittig seizoen”, verwacht coach Dennis Dekkers. “We starten tegen Venray en Gemert, wat mij betreft twee titelkandidaten. Daarnaast denk ik dat de onderlinge krachtsverschillen in deze hoofdklasse nog kleiner zullen zijn in vergelijking tot afgelopen jaar.”

Dekkers wil gedurende de komende weken het accent leggen op het verdedigend denken. “Dat houdt niet in dat OJC verdedigend gaat spelen. Ik ben een liefhebber van initiatiefrijk voetbal. Maar vorig seizoen incasseerden wij 59 tegendoelpunten en dat is echt te veel. Als team zullen we dat moeten oplossen. Niet voor niets wordt gezegd dat verdedigen voorin begint. Onze veldbezetting zal compacter moeten.”

Het eerste duel tijdens de laatste nacompetitie bij EHC dient volgens Dekkers als lichtend voorbeeld in dat opzicht. “EHC is een goed voetballende ploeg, maar toen hielden we zeer gedisciplineerd de afstanden tussen de linies klein. Met als resultaat dat zij nauwelijks kansen konden creëren. En OJC heeft met jongens als Tony de Groot en Thijs van der Velden offensief de kwaliteiten om de tegenstanders pijn te doen.” Die manier van spelen vormt voor Dekkers in een notendop de handleiding op de weg naar resultaat. “In een afdeling waarin vermoedelijk geen zwakke broeders zitten. Dijkse Boys is eigenlijk de enige ploeg die ik momenteel niet goed kan inschatten. De rest lijkt me zeker niet minder geworden en de overige debutanten zijn ook niet mis. Wij hebben voor de beker tegen Nuenen gespeeld, dat is gewoon een prima elftal en over Groene Ster hoor ik positieve verhalen.”

De coach is tevreden over de invulling van zijn eigen selectie. “Misschien is de groep een tikkeltje aan de jonge kant. Elf van de 22 voetballers zitten onder de grens van 23 jaar. Al bij al is OJC echter niet slecht uit de strijd gekomen. Het vertrek van Bas van den Berk is een aderlating, maar de overige spelers die we wilden behouden zijn gebleven. Daarnaast verwacht ik dat we in de breedte sterker zijn geworden. Hoewel zoiets natuurlijk pas echt blijkt als we eventueel met schorsingen en blessures te maken krijgen.”

Be Sociable, Share!