‘Mik nog steeds op profcarrière’

foto KozakkenBoys.nl

Met Kozakken Boys is hij bezig aan een sterk seizoen. Arda Havar is de man die de lijnen uit zet bij de zaterdaghoofdklasser. “Ik ben fit en supergemotiveerd. Als ik op deze manier doorga, is dat goed voor de club en voor mijzelf. Zeker, die Topklasse is mijn streven, maar eigenlijk mik ik hoger. Ik mag dan wel 25 zijn, maar de hoop op een profcarrière heb ik nog niet opgegeven.”

Afgelopen zomer was Havar bijna een maand op proef in Turkije, het land van zijn roots. De stages bij Pursaklar en Gaziantepspor verliepen volgens de Rosmalenaar niet slecht, maar een contract zat er niet in. “Komende zomer ga ik terug. Het voetbal daar is vrij fysiek. Op dat vlak sta ik inmiddels mijn mannetje. Maar eigenlijk houden ze van spelers die een actie maken. Nou, dan zijn ze bij mij aan het juiste adres. Het is overigens niet zo dat ik me puur focus op Turkije. België, Nederland; het maakt me eigenlijk niet uit waar. Mijn leeftijd? Weet je wanneer Jaap Stam de overstap maakte vanuit de amateurs? Of kijk nu naar Strootman hoe snel het kan gaan.”

Valkuil

Havar ziet veel wedstrijden van de profs. “En dan denk ik, is dat over het algemeen nou zoveel beter dan bij ons? Als ik me volledig zou mogen toeleggen op het voetbal, dagelijks mag trainen. Het enige wat ik wil, is een kans.” Havar gelooft in zijn droom en weet dat een sterk vervolg bij Kozakken Boys de kans op verwezenlijking groter maakt. “Tegen concurrent Scheveningen hadden we misschien een mindere dag, dat kan een keer gebeuren. Maar in de overige duels zijn wij de betere ploeg geweest. Er staat nu ook een team. Okay, mee eens. De werkelijke kracht zal pas blijken als er tegenslag komt. Op papier krijgen we de komende weken tegenstanders die te pakken zijn, zoals zaterdag LRC Leerdam. Maar die kunnen ook onze valkuil zijn. Die zogenaamde kleintjes zijn misschien wel het lastigst van allemaal. Uiterste concentratie dus.”

Be Sociable, Share!