‘Mijn geluksdag’

Er zijn van die dagen dat alles mee zit. Zondag was zo’n lucky day voor Noël Jansen. De spits maakte een onvervalste hattrick in het duel met Deurne, waarbij eigenlijk alleen nummer drie onder de noemer ‘normaal’ gerangschikt kon worden. “Zo zie je maar. Eigenlijk voetbalden we minder overtuigend dan vorige week bij Dongen”, bekent de spits.

Nuenen tegen Deurne was twintig minuten onderweg. Een periode die door Jansen als rommelig omschreven wordt. En toen viel de 1-0, en vraag niet hoe. “Via mijn heup ging de bal het doel in. Veel meer kon ik van die voorzet niet maken. Achteraf gezien hielp dit doelpunt ons over het dode punt. Daarna ging het ineens beter.” Met Het Moment als absoluut hoogtepunt. “Als ik deze situatie honderd keer over zou moeten doen, geloof ik niet dat het me ooit nog eens lukt. De bal viel uit een voorzet iets achter mij. Uit de stuit weet ik hem achter mijn standbeen langs nog te raken en vliegt zo de linkerbovenhoek in. Ongelofelijk gaaf!”

Top vijf

In een tijdsbestek van dertien minuten na nummer één kegelde Jansen vervolgens ook de derde achter Guido Budziak. Waardoor hij nu al op 25% zit van het aantal treffers dat hij zichzelf ten doel had gesteld. “In dit elftal met deze speelwijze moet het mogelijk zijn om die twaalf te halen. De leiding heeft handhaving als doelstelling neergelegd, maar wij als spelers onderling geloven dat er meer in zit. Met tegenslagen zoals een achterstand moeten we volwassener omgaan, onszelf niet te snel van de wijs laten brengen. Als we dat onder controle krijgen, kunnen wij absoluut meedingen om een plaats bij de eerste vijf.”

Be Sociable, Share!