‘Meteen een klik’

Er waren ook andere gegadigden, maar na één gesprek met Bas Gösgens was Kevin van Veen al overtuigd. “Mijn ambitie is om weer in het betaalde voetbal terecht te komen. In dat opzicht is het beter om kleine stapjes te maken. UDI’19 past precies in dat beeld. Zeker omdat de klik met de nieuwe trainer meteen daar was. Dat is belangrijk voor mij”, zegt de huidige aanvaller van Dijkse Boys.

Zaterdagochtend gaf Van Veen (20) zijn jawoord aan de technische commissie van de Udense hoofdklasser. “Getekend is nog niets, maar dat komt goed. Ik heb mijn woord gegeven. De duur van de overeenkomst? Eerlijk gezegd weet ik dat niet. Zij wilden liever tenminste twee jaar. Op zich is die termijn wel okay. Dan kan ik daarna wellicht de volgende stap maken. Zoals Sam Wassenberg nu heeft gedaan”, aldus de in Eindhoven woonachtige spits, die in het verleden voor PSV (jeugd) en Helmond Sport voetbalde.

Elk systeem

De aankondiging van zijn aanstaande vertrek leverde in kringen van Dijkse Boys begripvolle reacties op. “Los van de toestanden die nu spelen bij de club werd vooral gesproken over een juiste keuze. En dat is het ook. UDI is een mooie, grote club. Erg gezond ook, is mijn indruk. Met veel jonge gasten in de selectie en een trainer in wie ik veel vertrouwen heb. In principe ben ik gehaald als centrumspits. Met vleugelaanvallers spelen heeft ook mijn voorkeur. Hoewel dat geen must is. Ik bedoel, bij Dijkse Boys kom ik veel vanaf links en speel soms ook op tien. Eigenlijk kan ik in elk systeem wel functioneren.”

Lees ook: ‘In de zestien schiet ik ze binnen.’

Be Sociable, Share!