Met z’n allen naar UDI-Dongen

Yvo van Engelen is in gesprek met de leiding van OJC Rosmalen over zijn toekomst bij de hoofdklasser. Daarbij is niet alleen van belang wat hij aan gage gaat ontvangen. “Ik wil graag door bij deze club. Ik voel me thuis bij OJC en wil straks nadrukkelijker betrokken worden bij het totale verenigingsgebeuren. Dus ik zou het liefst wat extra dingen voor OJC willen doen om mezelf meer te kunnen manifesteren als clubman. Denk daarbij bijvoorbeeld aan scoutingwerkzaamheden”, aldus de 26-jarige balansbewaker op het middenveld.

De ambities die Van Engelen ooit koesterde bij eerst NAC Breda en later TOP Oss om als profvoetballer een bestaan op te bouwen, heeft hij laten varen. “Voorgoed? Ja, ik heb nu een baan als ICT consultant. En sportief voetbal ik bij OJC op een behoorlijk niveau. Met uitzicht op meer, ja. Hoewel we ons nu niet moeten blindstaren op die tweede plaats, want het gat met de ondersten is nog steeds niet geruststellend. Punten moeten we dus sowieso halen en als dat zou uitmonden in een heuse achtervolging op koploper UNA, dan is dat lekker meegenomen”, zegt Van Engelen na de 1-2 zege van zondag bij Meerssen, waarin hij zelf de tweede Rosmalense treffer voor zijn rekening nam.

Als je wint, heb je altijd vrienden, maar het ‘wij-gevoel’ dat OJC uitstraalt stamt ook al uit de tijd dat de hoofdklasser zich met hangen en wurgen wist te handhaven op het huidige platform. “Dit is een gemoedelijke club en dat past wel bij mij. Donderdag gaan we met de hele groep naar UDI tegen Dongen. Een belangrijke pot voor ons met het oog op de stand in de tweede periode. Door met zijn allen naar zo’n wedstrijd te gaan, wekken we bij onszelf een gevoel op dat alleen maar stimulerend zal zijn naar de wedstrijd van zondag bij Dongen.” Volgens Van Engelen komt het OJC het best uit in geval Dongen één of meer punten aan het duel overhoudt. “Dan hebben we het namelijk nog in eigen hand. Als UDI twee keer wint, pakken zij de periode, want hun doelsaldo is een stuk beter.”

Be Sociable, Share!