‘Met tien man ging het beter’

foto Jan in 't Groen

Het is en blijft een raar fenomeen, dat spel met een man minder. ‘Laten we de volgende keer maar met zijn tienen beginnen’, stelde Jan Kilkens gekscherend na de 1-2 die Dijkse Boys bij DESK met tien spelers over de streep trok. “Na die rode kaart stond het beter, leek het. Toonden ineens dubbele vechtlust. Vanaf toen voetbalden we gegroepeerd, stonden haast geen kansen meer toe en waren zelf gevaarlijk met counters ”, vond Kevin van Veen.

De aanvaller maakte in Kaatsheuvel zijn vierde competitietreffer, maar miste wel een strafschop. “De tweede alweer. Tegen Dongen bij een 0-0 stand, dus redelijk cruciaal. Gelukkig had de misser nu uiteindelijk geen gevolgen. Ik wilde die penalty eigenlijk niet nemen, maar ploeggenoten zeiden dat ik het toch moest doen. Recht op de keeper af, heel slecht. Ik zat nog met de vorige in mijn hoofd. Gek, in het verleden nam ik de strafschoppen steevast. Nooit een probleem, altijd een goal. Maar de komende tijd laat ik die bal liggen voor een ander. Ben er even klaar mee.”

De overwinning werd in het Helmondse kamp niet overdreven gevierd. “Het werd tijd dat we weer eens een keer wonnen. Nu moeten we doorpakken met Deurne en OJC voor de deur. We hebben nu bijna alle tegenstanders gehad en ik vind dat Dijkse Boys voor weinig ploegen hoeft onder te doen.  DESK? Die hebben een paar goeie spelers lopen, maar als team vond ik ze tegenvallen. Mensen die dachten dat wij het lachertje van de Hoofdklasse zouden worden, kunnen weleens bedrogen uit komen. Dit Dijkse Boys is beter dan menigeen denkt en is goed genoeg voor het linkerrijtje.”

Reële optie

Gespierde taal met een mits en een maar. Coach Kilkens kan voorlopig namelijk geen beroep doen op een aantal vaste krachten. Yusuf Altunel wordt geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart bij DESK. Johan van der Laak ondergaat deze week een ooroperatie, Regilio Jacobs kampt met een scheurtje in een hamstring en Marzin Karagoli is ook niet inzetbaar. “Bij DESK zaten twee A-junioren op de bank. Het wordt voorlopig even schipperen”, verwacht Van Veen. Misschien is starten met tien spelers alsnog een reële optie voor de Helmonders…

foto Jan in 't Groen

Be Sociable, Share!