Met Mr. FC Groningen de Topklasse in

Foto Geert van Erven

Eigenlijk paste hij niet in de zorgvuldig samengestelde profielschets. “Omdat wij sowieso dachten dat trainers uit een bepaalde categorie te hoog gegrepen zouden zijn voor ons”, bekent Tonnie Beekmans, nadat de inkt van de handtekening onder het eenjarig contract van Jan van Dijk met Gemert nog maar net is opgedroogd.

Een telefoontje van Mario Captein haalde die gedachtegang onderuit. De technisch directeur van VVV Venlo meldde vakbroeder Beekmans dat ook trainers van naam geïnteresseerd zouden zijn in een job in de top van het amateurvoetbal (lees Topklasse) en kwam met Jan van Dijk. “Toen we deze naam dropten binnen onze organisatie was iedereen enthousiast. Mark van Dijk en Rene Paardekooper bijvoorbeeld, die met hem samenwerkten bij Helmond Sport”, aldus Beekmans.

Etalage

Natuurlijk ging de leiding van Gemert daarbij niet voorbij aan het feit dat Jan van Dijk (55) qua persoon en voetbalvisie past binnen de vereniging. “Hij is een man van het overleg, wil zich ook inzetten voor de jeugdopleiding en heeft daarnaast een schat aan ervaring. Na zijn ontslag bij VVV in december 2010 heeft hij ‘thuisgezeten’ en dat was hij beu. Via Gemert wil hij zichzelf weer in de etalage zetten”, weet Beekmans, die echter beklemtoont dat het beider intentie is om de samenwerking ook na de zomer van 2013 voort te zetten.

Jan van Dijk – Mister FC Groningen – zag Gemert nog niet aan het werk. “Binnenkort gaat hij met Anton Janssen om tafel. Wij zijn zeer verheugd dat het uiteindelijk is rond gekomen. Inhoudelijk waren we het al langer eens, maar ik dacht dat de laatste financiële afwikkelingen wellicht een struikelblok konden vormen. Gelukkig zijn alle plooien gladgestreken.”

Lees ook: Gedoopte Van Dijk een herboren mens

Be Sociable, Share!