Met de schrik vrij

foto Erwin Klaasse

Hij beweert redelijk strikt te zijn als een beslissing eenmaal genomen is. Zodoende speelde Twan van Schijndel zondag zijn laatste wedstrijd in een standaardteam, hoewel de 28-jarige linkspoot ogenschijnlijk nog wel een paar jaartjes mee kan. Op hoofdklassenniveau bijvoorbeeld, het podium waarop Deurne ook volgend seizoen acteert. Afgedwongen op het tandvlees. “Als we voor rust achter waren gekomen, was daar niets op af te dingen geweest. Gelukkig kregen we in de tweede helft een herkansing”, sprak Van Schijndel na de bevrijdende 0-2 bij JEKA.

Maar wat stond Deurne te prutsen in die eerste helft. JEKA verzuimde echter de trekker over te halen. “Het was voornamelijk stil in de kleedkamer tijdens de rust. Soms zei de trainer een paar woorden. Er lukten nadien meteen een paar acties en vervolgens zag je ons groeien”, gaf Van Schijndel aan dat vertrouwen en geloof in eigen kunnen voorname wapens zijn. Opvallende verschijning in de basis van Deurne was Bart, de broer van Twan. Vanwege een elleboogbreuk speelde die maanden geen wedstrijd, maar in het duel van de waarheid deed Peter Strijbosch toch een beroep op hem. En met goedvinden van de scheidsrechter, die het manchet om zijn arm in orde achtte. “Bart was misschien niet geweldig, maar toch vond ik hem belangrijk. We misten al tijden iemand met creativiteit voorin. Hét euvel van Deurne dit seizoen.”

Het gogme en spelinzicht van Twan wordt al weken aangewend vanuit een defensieve rol. “In de jeugd van PSV speelde ik ooit linksback en nu dus ook. Ach, op zich kan ik daar wel uit de voeten.” Alles stond bij Deurne in het teken van de handhaving. De club die Twan van Schijndel overigens niet definitief gaat verlaten, want hij is van plan bij gelegenheid een balletje mee te trappen in het derde elftal. “Ik woon in Eersel en werk in Veldhoven. Die afstanden gingen me tegen staan, enigszins ook vanwege de toestanden bij Deurne. Dat nu zoveel jongens vertrekken, heeft zeker meegewogen in mijn besluit. Maar goed, het is tijd voor andere dingen.” Bijvoorbeeld wandelen en een marathon lopen. Wandelen? “Zaterdag heb ik nog 35 kilometer geoefend voor de komende Vierdaagse. Zonde dat ik stop? Er heeft zich niemand gemeld, dus …” Misschien kennen ze zijn karakter. Nee blijft nee.

Be Sociable, Share!