Menselijke verhoudingen

Graag had Ton Jansens nu achterover geleund. Tevreden terugblikkend op een prachtig seizoen en met het gevoel klaar te zijn voor de volgende editie. Het bestuurslid technische zaken van Dongen moet in deze dagen echter vol aan de bak. Blijft strateeg Fatih Kamaci of kan die zijn droom – een overgang naar een BVO – alsnog waarmaken? En uiteraard de invulling van de vacature hoofdtrainer. Zaterdag gaat de Dongense leiding in dat kader het gesprek aan met een eerste kandidaat.

Bij alle mitsen en maren loopt volgens Jansens één ding als een rode draad door het verhaal: de ideale mix in de Dongense selectie van eigen jongens, aangevuld met een paar ‘buitendorpers’, is heilig. “We willen te allen tijde met een voor onze achterban herkenbare groep aan de slag.” De nieuwe trainer zal zich daaraan dus moeten committeren. Henk van de Langenberg wordt het zeker niet, omdat Dongen niet wil tornen aan het contract dat de huidige coach van JEKA afsloot met Zwaluwe. Marcel van Helmond, voormalig jeugdtrainer bij Dongen, zal het ook niet worden. “Hij was een optie, maar wij hechten waarde aan driemaal trainen en dat is in zijn geval niet doenlijk door zijn werkzaamheden bij FC Den Bosch. Nog even los van het feit dat hij ook een contract heeft bij WNC met mogelijke bepalingen.”

Uit een lijstje van een vijftal kandidaten moet de opvolger van Clemens Bastiaansen komen. “Een paar trainers heeft zichzelf aangemeld, de anderen zijn coaches die wij zelf op het oog hadden.” Als Kamaci vertrekt, acht Jansens het wenselijk dat een speler van diens kaliber als vervanger wordt gehaald. “Maar wij gaan wat dat betreft geen gekke sprongen maken, als je begrijpt wat ik bedoel. Dus dat zal inderdaad niet makkelijk worden. Wij houden onze oren en ogen in ieder geval goed open.” Tussen de bedrijven door tracht Dongen in samenwerking met Bastiaansen en Willem II tot een constructieve oplossing te komen in relatie tot ‘de menselijke verhoudingen’. Een onafhankelijk persoon is daarmee op de achtergrond doende. “Je hoeft daarbij niet per se aan geldbedragen te denken. Simpel gesteld willen wij straks gewoon vrijuit en zonder bijsmaak een biertje met Clemens kunnen drinken. Een wedstrijd tussen Dongen en Willem II? Dat zou kunnen, al is dan het tijdstip in het seizoen van belang. Bovendien moet je zoiets niet teveel romantiseren. Op 5 juli spelen wij tegen NAC en als je eens wist hoeveel voorbereiding daarmee gepaard gaat, krab je jezelf weleens achter de oren.”

KAMACI WACHT AF

Hij is net terug van een week vakantie in Spanje en vertrekt morgen (vrijdag) voor twee weken naar Turkije. De perikelen omtrent een eventuele overgang naar een BVO laat hij over aan zijn zaakwaarnemer Arie Treffers. Die had volgens Kamaci een contract voor hem geregeld bij RBC. “Tot dinsdag heeft die club de tijd om iemand te vinden die garant staat voor de tekorten, anders is het over. En dus ook voor mij. Er speelt nog het een en ander, maar daar wil ik nu niets over zeggen. Omdat het allemaal nog niet concreet is.” Eerder ketste een overstap naar FC Den Bosch af, omdat Kamaci niet op amateurbasis bij een BVO aan de slag wil. Zoals de zaken er nu voor staan, is de kans zodoende niet ondenkbeeldig dat Fatih Kamaci ook komend seizoen bij Dongen voetbalt…

Be Sociable, Share!