Matchwinner mist finale

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Hij verdiende de penalty en schoot die vervolgens ook resoluut binnen. Later bleek de enige en dus winnende treffer voor OJC Rosmalen. Als dank werd Thijs van der Velden na afloop in de kleedkamer toegezongen door zijn ploegmaats. Cynisch, welteverstaan. “Voetbalhumor, hè. Ze wilden me het nog even inwrijven.” Waarom? Van der Velden mist de finale tegen Hoek vanwege een schorsing.

“En daar baal ik flink van. Zondag bij De Bataven kreeg ik twee keer geel, waarvan de tweede echt een lachertje was. Ik werd uit balans gebracht en viel. De scheids kon er wel of niet voor fluiten, maar een fopduik was het zeker niet. Was stomverbaasd toen ik hem toch die kaart zag trekken. Ik had al in mijn achterhoofd dat ik in ieder geval geen tweede geel mocht oplopen. Heel zuur dit. Twee duels geschorst, met ingang van vandaag (woensdag). Mis zodoende de laatste competitiewedstrijd. Da’s niet zo erg, maar die finale…”

De eindstrijd waar OJC de laatste weken heel nadrukkelijk naar toewerkte. Too much? “Misschien dat we door de spanning niet ons beste voetbal lieten zien tegen TEC, hoewel dat geen verkeerde ploeg was. Zeker nadat zij ook die tweede rode kaart ontvingen, hadden we het beter moeten uitspelen. Maar ach, we zijn niet in de problemen geweest, hebben gewonnen en dat is wat telt in een knock-out systeem.” Die beker lijkt dit seizoen op een of andere manier voorbestemd in Rosmalen te moeten landen. “Daar lijkt het wel op, ja. Volgens mij hebben we alleen in de poulefase een hoofdklasser als tegenstander gehad, de rest waren teams uit lagere klassen en dan vaak nog thuis ook. Hoek wordt andere koek, inderdaad. Weet je, het zijn met name in deze fase toch vooral wedstrijden op zich, waarin het alle kanten op kan. Het eerste doel hebben we sowieso alvast bereikt.”

Acceptabel

Mede mogelijk gemaakt door Thijs van der Velden. “Ha, ja. Ik heb mijn plicht gedaan. Nu mogen de zangers het afmaken…” Als dat gebeurt, treft OJC in de kwartfinale van de landelijke beker de winnaar van het duel tussen De Treffers en HSC’21. “Dat zijn ploegen van een ander kaliber, he”, weet de aanvaller die dit seizoen elf keer trefzeker was in de Hoofdklasse C. “Tegen 12 en 15 in voorgaande jaren. Toch een acceptabel aantal, zeker omdat ik na de winterstop meer vanaf rechts speel en daardoor iets minder voor de goal kom. Maar al met al mogen we met OJC tevreden terugkijken. En wie weet wat er nog meer in zit…”

Schema Landelijke districtsbeker

Kwartfinales    
25-mei Oost (De Treffers/HSC’21) Zuid 1 (OJC/Hoek)
  Zuid 2 (Deurne/Volkel) Noord (Genemuiden/Harkema)
vrijgeloot Winnaars West 1 (Argon/GVVV) West 2 (Ter Leede/Capelle)
     
Halve finales    
1-jun Winnaar Oost/Zuid 1 Winnaar West 2
  Winnaar Zuid 2/Noord Winnaar West 1
     
Finale 8 juni    

 

Be Sociable, Share!